avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diplome Spiru Haret
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diplome Spiru Haret

Buna ziua!

Am o noua problema, legata de diplomele de la Spiru Haret care au fost ulterior recunoscute ca fiind valabile.

Lucrez la o scoala si avem angajate pe posturi de cadru didactic niste fete absolvente la Univ. Spiru Haret. Problema este ca la data la care s-au angajat mi-au adus o adeverinta prin care se arata ca ele au absolvit la aceasta universitate, urmand ca in termen de un an sa li se elibereze diplomele. Noi le-am platit timp de un an in baza acestor adeverinte, insa intrucat Univ Spriu Haret nu le-a eliberat acele diplome, am refuzat sa le mai platim ca absolvente de studii superioare. Pe o perioada de un an de zile scoala noastra le-a platit doar cu salariul cuvenit unui profesor suplinitor. In urma procesului intentat Ministerului Invatamantului si Univ Spiru Haret, absolventii au castigat in instanta recunoasterea diplomelor si am inteles ca acestea le vor fi eliberate.

Problemele mele sunt urmatoarele:

Odata recunoscute aceste diplome este clar ca angajatii scolii trebuie sa-si primeasca diferenta de salariu, pentru ca decizia ar trebui sa produca efecte retroactiv. Care sunt pasii pentru a le plati aceste salarii?
Este suficienta decizia Curtii pentru a le plati retroactiv diferentele de salariu sau trebuie facute si alte demersuri?

D.p.d.v cred ca ar trebui sa dea scoala in judecata (conflict de munca) pentru a-si recupera aceasta diferenta. Dar nu sunt sigura de acest lucru, motiv pentru care astept sugestiile Dv, daca v-ati mai confruntat cu astfel de situatii. As dori si un temei legal in sustinerea pro sau contra a acestui argument sau eventual recomandari catre situatii asemanatoare.

2. Respectivele absolvente mi-au adus o copie de pe decizia Curtii, conforma cu originalul, act ce dovedeste ca au castigat acest proces in instanta si ca in curand li se vor elibera acele diplome. Din momentul prezentarii acestui act (pentru viitor) pot sa le platesc salariul ca titular doar in baza acestei hotarari sau trebuie sa astept pana la prezentarea diplomei?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va urez o zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
roberta123, utilizator
asteptati sa va aduca diplomele.
Nu stiu daca este cea mai buna solutie sa astepte diplomele pt ca va mai dura ceva.
Chiar daca absolventii au castigat acele procese, Min. Educatiei refuza sa dea viza pt tiparirea propriu-zisa a diplomelor.
Univ Spiru Haret a promovat actiune in contencios ad-tiv pt a fi obligat Min. Educatiei sa dea viza pe comanda de diplome, insa va mai dura pana se va rezolva situatia.

V-ati confruntat cu aceasta situatie? Sunteti sigura 100%? Sunt intr-o dilema foarte mare referitor la plata acestor salarii, mai ales ca fetele si isi vor drepturile si ameninta :">.
Ce sfaturi juridice imi puteti da care sa se aplice situatiei mele? Multumesc pentru raspuns.:coffee:

[Editat - timp de 30 de minute de la publicarea mesajului, aveti posibilitatea sa completati / corectati folosind butonul Editeaza. Multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
Ares-3, moderator
Avand in vedere cele expuse ,este necesara existenta de diplome individuale,nefiind suficienta hotararea instantei de judecata
Oricum autoritatea competenta in emiterea diplomelor ,refuza sa raspunda la cererile individuale de eliberare diploma
Pana la eliberarea dplomelor, de ce nu aduc o noua adeverinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare litigiu instanta ionigeo ionigeo Buna seara. Sunt cadru didactic, absolvent USH 2009 si nu s-au eliberat diplomele. Am actionat in instanta facultatea. Din luna octombrie nu am mai fost ... (vezi toată discuția)
Absolventa spiru hare (fac. drept) promotia 2009 CEF CEF Buna ziua, as dori sa intreb si eu la randul meu bsolventa a Univ. Spiru Haret, promotia 2009, la forma ID, ce demersuri ar trebui facute in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Diplome absolventi univ. spiru haret , 2009 lylymoldo lylymoldo Absolventa a Univ. Spiru Haret, promotia 2009, la forma ID, daca ne poate raspunde cineva : din moment ce peste 80 de persoane (absolventi iulie 2009), au ... (vezi toată discuția)