avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... retragere fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

retragere fond rulment

Buna ziua, am o prietena care a incheiat un precontract cu o firma de imobiliare pentru a-si vinde apartamentul prin programul ,, prima casa" Administratorul refuza sa-i inapoieze fondul de rulment, spunandu-i sa se inteleaga cu noul proprietar.Eu i-am sugerat sa completeze f.r. in valoare de 240 lei cu inca 60 lei pentru plata intretinerii pe luna martie.Daca a incheiat acel precontract ,e normal ca admin.sa-i ceara pentru luna aprilie la fondul de reparatii 100 lei? E bine cum am sfatuit-o?Cu respect,Cornelusha
Cel mai recent răspuns: cornelusha , utilizator 07:40, 13 Mai 2012
Nu conteaza ca a semnat un precontract. Proprietarul are obligatia de a achita toate obligatiile catre asociatie.

In general fondul de rulment nu se returneaza ci se plateste de catre noul proprietar catre cel vechi.
Multumesc pentru raspuns.
Alex_Munteanu a scris:

In general fondul de rulment nu se returneaza ci se plateste de catre noul proprietar catre cel vechi.


In temeiul disp art 24*4 din HG nr 1588/2007
Fondul de rulmentincasat se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel,precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv,la cererea propritarului

Administratorul nu are autoritatea si competenta sa dispuna de fondul individual de rulment
Avand in vedere existenta fondului si deoarece calculul cotelor de intretinere se realizeaza pentru luna anterioara,pentru solutionare prietena dvs poate depune la casieria asociatiei de proprietari diferenta dintre fondul de rulment existent si valoarea intretinerii aferent luna aprilie
I-am spus ca orice decizie va lua sa o adreseze catre presedintele asociatiei.Asadar.atat timp cat apartamentul este pe numele ei .este buna de plata si pentru intretinerea lunii aprilie daca pana atunci nu se perfecteaza actele?
Multumesc
Stiu ce spune legea. Am spus doar ce se intampla in general in aceste cazuri. Cumparatorul plateste catre vanzator si contravaloarea fondului de rulment.

Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Restituiri de bani (fond de rulment) la vinderea apartamentului nicolaerentea nicolaerentea am mostenit un apartament pe care il vand si am cerut de la asociatia de proprietari fondul de rulment.asociatia de proprietari mi-a raspuns ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment cumparare apartament krazee krazee Buna ziua, Va rog sa am ajutati cu o informatie referitoare la ce se intampla cu fondul de rulment dupa cumpararea unui apartament. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Sistemul de penalizare al asociatiei cosminaurel cosminaurel Chiar daca L230 permite aplicare de penalitati in regim propriu ,este normal sa aplicam penalitati daca furnizorii nu o fac ? (vezi toată discuția)