avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Retineri pe statul de salarii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Retineri pe statul de salarii

Se pot retine pe statul de salariu rate aferente unei institutii de credit, daca angajatorul si-a dat acordul pe adeverinta de venit a salariatului? Stiu ca se pot retine numai cu titlu executoriu... Pe adeverinta respectiva este mentionat textul "prezenta adeverinta constituie titlu executoriu in cazul neachitarii la timp".
Concret, la firma unde lucrez sunt mai multi salariati care si-au facut imprumut la aceasta institutie (C.A.R.) si care doresc sa li se retina pe statul de salariu ratele lunare, urmand a fi virate de catre angajator. Mai mult sunt si unii care nu au fost bun platnici, si acum aceasta insitutie (CAR) ne solicita sa le retinem pe statul de plata in baza adeverintei semnate de angajator, care spun ei, constituie titlu executoriu.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
liana10110, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:41, 16 Mai 2012
Puteti retine sumele datorate in primul caz cu acordul scris al salariatilor respectivi, urmand ca Dvs. sa efectuati viramentul in aceeasi zi in care faceti si plata lichidarii drepturilor salariale ce li se cuvin.
Pentru poprirea pe baza adeverintei prin care angajatorul si-a dat acordul sa retina si sa vireze sumele respective, procedati la retinerea si virarea acestora catre CAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri salariale-rate banca stanceni stanceni Buna ziua! Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cat mai repede. Un angajat al societatii noastre a incheiat un contract de credit la Banca ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune creanta- cesiunea drepturilor salariale Delia Popescu Delia Popescu Buna Ziua, As dori sa ma ajute cineva care cunoaste speta. In situatia in care anagajatul unei unitati nu este de acord sa i se retina pe statul de plata, ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am și eu nevoie de un răspuns va rog cu privire ... Maria2rc Maria2rc Buna seara! Am și eu nevoie de un răspuns va rog cu privire la o poprire pe salariu. Am fost în concediu creștere copil, acum mi am dat demisia și ... (vezi toată discuția)