avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Am și eu nevoie de un răspuns va rog cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Am și eu nevoie de un răspuns va rog cu privire ...

Buna seara! Am și eu nevoie de un răspuns va rog cu privire la o poprire pe salariu. Am fost în concediu creștere copil, acum mi am dat demisia și urmează sa primesc bani pe zilele de concediu neefectuate. Este legal sa mi se pună poprirea și pe aceasta suma având în vedere ca nu este salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 31 Decembrie 2020
Este legal să vă rețină banii pe concediul de odihnă.
Iar referitor la plata restului de bani, mi se specifica clar ca nu se pot restitui în numerar în condițiile în care eu nu mai dețin un cont deschis, este obligatoriu sa mi se vireze în cont?
Nu este obligatoriu să vă plătească banii prin virament bancar.
Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

Poprirea are la baza un titlu executoriu sau o hotarare judecatoareasca?
Da are la baza titlu executoriu. Ideea este ca nu vor sa mi dea restul de bani în numerar, deoarece spun ca asa este politica interna a companiei.

Alte discuții în legătură

Retineri pe statul de salarii liana10110 liana10110 Se pot retine pe statul de salariu rate aferente unei institutii de credit, daca angajatorul si-a dat acordul pe adeverinta de venit a salariatului? Stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Dificultati la ridicarea popririi selected selected Buna ziua. Am o problema cu bancile :D . Am poprire pe contul curent pentru un titlu executoriu. Angajatorul a primit si el titlul executoriu si mi-a retinut, ... (vezi toată discuția)
Trebuia sa mi se plateasca c.o.? eu1001 eu1001 buna seara, va rog sa-mi spuneti daca fostul meu angajator trebuia sa imi plateasca C.O. neefectuat pe anul in curs, in conditiile in care mi-am incetat ... (vezi toată discuția)