avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare silita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare silita

Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea:
Sunt in divort cu sotul meu, mai exact am facut cerere de divort la notariat si acum suntem in acea perioada de 30 de zile alocata pt. impacarea partilor. Casa in care locuim de 11 ani, a fost cumparata de parintii mei, mai exact parterul, iar pt. etaj am vandut apartamentul in care am stat inainte de a ne muta la casa, apartament tot propritatea parintilor, iar cu banii obtinuti din vanzarea apartamentului am continuat constructia casei. Facturile pt materiale si finisaje sunt tot pe numele parintilor mei. Sotul meu a avut pretentia sa-i dau 11000 euro prin notariat pt achizitionarea unei garsoniere. Trebuia in tot acest timp de 30 zile sa-si gaseasca locuinta urmand ca dupa vanzarea casei sa mai primeasca si restul de 14000 euro. Acum s-a razgandit. vrea sa semnam divortul dar nu mai vrea sa-si cumpere garsoniera motivand faptul ca, cu acesti bani gaseste garsoniera doar in cartiere mai rau famate ale orasului si nu mai vrea sa se mute pana nu vand casa. Intrebarea mea este: pot sa invoc la tribunal evacuarea silita? Mentionez faptul ca sotul are un comportament verbal violent, bea f mult, joaca la jocuri de noroc si nu vrea sa participe la cheltuielile casei. Ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 09:16, 17 Mai 2012
Solicitati pe cale de ordonanta presedintiala, sa se dispuna evacuarea sotului turbulent din locuinta .
Dar totuşi, de ce să-i daţi atâţia bani ? :) Contractul V/C al casei în care locuiţi este pe numele părinţilor. Ar mai fi bună o copie după contractul de vânzare al apartamentului părinţilor, facturi finisaje+materiale şi eventual martori (rudele de până la gradul de 3 nu au voie să fie martori la partaj, decât cu acordul tacit sau expres al soţului). ªi aşa ar trebui să ajungeţi la o sultă mult mai mică decât sumele menţionate de dumneavoastră.
M-am gandit sa-i dau 25000e deoarece valoarea casei este cam de 150000 euro si practic de construirea casei ne-am ocupat impreuna, parintii mei doar ne-au ,,sponsorizat", dar nu s-au ocupat efectiv de constructie. Initial i-am dat 20000 euro dar a vrut 25000. ideea e ca nu am de unde sa-i dau toti banii. Si acesti 11000 euro i-am imprumutat de la parintii mei. Nu suma de bani pe care i-am dat-o ma nelinisteste ci faptul ca nu vrea sa se mute si ma urmareste pe strada, la serviciu, cand e beat imi aduce tot felul de acuzatii. As vrea sa cer evacuare silita dar nu stiu cum sa procedez.
Intr-un final, casa a fost cumparata de parintii dv pe numele lor sau pe numele dv? facturile pentru materiale sunt pe numele parintilor, dar casa pe numele cui este? daca este pe numele parintilor, va trebui ca ei sa ceara evacuarea, nu dv. Daca acea casa e pe numele dv se va imparti la partaj.
Casa, contractul de V/C este pe numele parintilor. Cand au cumparat terenul si casa respectiva era ridicat numai parterul. Ulterior, cu banii obtinuti din vanzarea apartamentului care era tot pe numele parintilor, am continuat constructia casei(exista facturi doveditoare pe numele parintilor) Singurul nostru merit, este faptul ca ne-am ocupat de construirea casei( materiale, mesteri, supravegheat lucrari etc).

Alte discuții în legătură

Divort cu probleme. angelaflorescu angelaflorescu Buna ziua! Am si eu o probleme legata de o casa. Casa a fost cumparata de catre parintii mei, in anul 2000. Cand a fost achizitionata era construit numai ... (vezi toată discuția)
Este uzucapiune sau nu? angelaflorescu angelaflorescu Buna ziua! Am si eu o probleme legata de o casa. Casa a fost cumparata de catre parintii mei, in anul 2000. Cand a fost achizitionata era construit numai ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile ane mari ane mari Buna ziua, Am o intrebare mai complicata si anume: am o cunostinta care in anul 2005 a divortat. In hotararea definitiva de divort, pe langa partajul unor ... (vezi toată discuția)