avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere pentru repunerea pe rol a unei cauze suspendate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere pentru repunerea pe rol a unei cauze suspendate pentru lipsa partilor

In urma neprezentarii niciuneia dintre parti la primul termen de juddecata a procesului de divort, acesta a fost suspendat. Ce trebuie sa contina cererea pe care reclamantul trebuie sa o faca acum pentru ca dosarul sa fie repus pe rol? Exista anumite aspecte care trebuie mentionate pentru ca aceasta sa fie valabila ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:50, 16 Mai 2012
Daca partile nu s-au impacat, si cauza a fost suspendata, se poate face o cerere prin care solicitati repunerea pe rol a dosarului. La primul termen dupa repunere pe rol veti achita o TT si TJ 50% din valoarea initiala, si procesul poate continua..:((
Cererea trebuie sa cuprinda denumirea instantei, numarul de dosar, numele si prenumele persoanei care o formuleaza, calitatea acesteia, solicitarea de repunere pe rol a cauzei si continuarea judecatii, iar la final semnatura
Cererea se adreseaza presedintelui instantei si va contine :
-in stanga sus
judecatoria x
nr. de dosar x/x /anul
Domnule Presedinte,

Subsemnata/ul x ( nume si prenume) in calitate de x ( reclamant) in dosarul cu nr. x/x /anul al Judecatoriei x, solicit prin prezenta cerere repunerea cauzei pe rol avand ca obiect divort.
Anexez:-taxa de timbru de 19.5 lei si timbru jud. de 0,15 lei.

Data, Semnatura,

Domnului Presedinte al Judecatoriei x

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere redeschidere divort Raluca Raluca Buna ziua! In iunie am avut prima infatisare a divortului deschis de mine (divort prin acord, cu minori) dar lipsind amandoi (copilul era bolnav) am fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua dyro dyro Am o intrebare la dumneavoasta se poate suspenda un proces din cauza ca am ajuns mai tîrziu cu doua ore. Luna aceasta am avut termen la proces de divort cu ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)