avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 Cod procedura civila

"Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea pricinii.
Cu recurs pe toata durata suspendarii.
pronuntata in sedinta publica 05.01.2009
Detalii - suspendat"
Asa arata solutia pe care am gasito pe site judecatoriei i la sectiunea "informatii detailate desppre dosar"
Fac urmatoarele precizari:
-am intentat divort
-am solicitat desfacerea casatoriei din culpa comuna fara motivarea sentintei si incredintarea copilului mic
-sotul a depus intampinare in care a specificat ca este de acord cu incredintarea spre crestere si ingrijire a copilului mic mie , a fost de acord si cu plata pensiei elimentare inca din luna in care am inceput procedura de divort
-m-am prezentat la toate termenele de judecata ( inclusiv cu martorul care nu a putut fi audiat pentru ca prezida un judecator delegat si toate dosarele de atunci au fost amanate )
-am lipsit la termenul din 05.01.2009 ( eram de serviciu si nu am putut sa imi iau liber in acea zi , iar martorul nu se prezenta fara mine )
CE SA FAC?PE CE PERIOADA POATE FI SUSPENDATA JUDECAREA PROCESULUI?
VREAU CA DIVORTUL SA MEARGA MAI DEPARTE
NU AM BANI SA IMI ANGAJEZ AVOCAT
CARE ESTE PROCEDURA ?
CUM TREBUIE SA FORMULEZ CEREREA/ RECURSUL??
CE TAXE MAI TREBUIE SA ACHIT SI UNDE ?
MULTUMESC , SUNT O PERSOANA DISPERATA SI NU VREAU SA MAI PLIMB MULT PREA MULT PE LA TRIBUNAL
nici nu ma asteptam la asa ceva....este primul termen la care nu ma prezint , sotul refuza sa vina la tribunal...
multumesc , astept sfaturi ...
-
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2009
catalina.p, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:23, 16 Ianuarie 2009
Formulati o cerere de repunere pe rol a cauzei. Nu se timbreaza si nu este complicata: "subsemnata ..., domiciliata ..., reclamanta in dosarul nr. ..., dosar suspendat in data de ... conform art. 242 Cod procedura civila, formulez prezenta cerere de repunere pe rol a cauzei." O semnati, o datati si o depuneti prin Registratura instantei.
Nu aveti decit sa cereti judecatoriei repunerea cauzei pe rol printr-o simpla cerere si vi se va da un alt termen de judecata unde sa aveti grija sa va prezentati, divortul nepuntindu-se judeca in lipsa dv.

Cererea de repunrere pe rol se timbreaza. (cu jumatate din cei 39 de lei platiti initial).

Art 3 lit s din L 146/1997.

"cereri pentru repunerea pe rol, când suspendarea judecării se datorează părţilor - 50% din taxa judiciară de timbru pentru cererea sau acţiunea a cărei judecare a fost suspendată"
Asi avea si eu o precizare temeiul legal in baza caruia solicitati repunerea pe rol este art.245 din Codul de procedura civila asa ca la finalul cererii precizati urmatoarele"In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art.245 din C.Pr.Civila".Sustin si eu ca trebuie sa achitati o taxa de 50% din taxa de timbru prntru actiunea initiala
Corect, Romascanu! Cererea de repunere pe rol se depune la instanta care, in mod corect in speta data, a suspendat solutionarea cauzei din lipsa ambelor parti, urmand ca odata cu aceasta sa se depuna si jumatate din taxa de timbru achitata pentru solutionarea pe fond a cauzei, respectiv taxa de timbru in valoare de 19,50 lei si timbru judiciar de 0,15 lei.
Dupa repunerea pe rol a cauzei este foarte important ca dv., in calitate de reclamanta, sa va prezentati la fiecare termen de judecata deoarece, chiar daca sotul dv. solicita instantei judecarea sa in lipsa, prezenta dv. este absolut obligatorie in procesul de divort, in caz contrar, cererea de divort se va respinge ca nesustinuta daca nu veti face dovada ca, dintr-un caz de forta majora nu v-ati putut prezenta in fata instantei si nu ati avut posibilitatea de a instiinta in timp util instanta despre aceasta. Daca veti lipsi la un alt termen de judecata, iar sotul dv. nu se va prezenta (asa cum ati sustinut), instanta iar va dispune suspendarea solutionarii cauzei. Ati inceput actiunea de divort, finalizati-o daca sunteti hotarata sa divortati! Chiar daca sotul este de acord cu divortul si cu cererile accesorii acesteia: incredintare minori, pastrare nume, plata pensie intretinere etc., instanta trebuie sa stabileasca prin probatoriu daca cererea reclamantei este intemeiata. Daca se va stabili din probe ca numai dv. aveti culpa in desfacerea casatoriei, nefiind o culpa comuna, chiar daca sotul dv. a fost de acord cu aceasta, instanta va respinge actiunea. ;)
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2009
Corina Capotã, Avocat

Alte discuții în legătură

Proces civil blonda de la drept blonda de la drept Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces ... (vezi toată discuția)
Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Urgent - repunere pe rol Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am primit o citatie pt judecarea perimarii unui dosar. Pe Portal apare ca procesul a fost suspendat in baza art.242 alin.1 pct.2 cpc. Este ... (vezi toată discuția)