avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sunt nemultumita de sanctiunea aplicata altei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sunt nemultumita de sanctiunea aplicata altei persoane, pot face plangere impotriva procesului verbal?

buna ziua, va rog am si eu o problema: sotul meu a fost inplicat intr-un accident rutier, pe scurt se deplasa pe un drum national pe raza unui oras, carosabil format din 4 benzi separate prin linie dubla continua, se deplasa pe banda 2, se afla o masina in aceeasi directie cu mine pe banda 1, si deodata din partea dreapta mi-a taiat fata o masina ce iesea de pe o strada laterala, autoveh. de pe banda 1 a apucat sa franeze, sotul meu fiind putin mai in spate dar pe banda 2, nu a observat-o, si a lovit-o in partea stanga spate, la politie in procesul verbal specifica, dl.agent ca a schimbat directia de mers fara sa se asigure, fara a pomeni ca s-a incalcat marcjul liniei duble continue, a primit o mica amenda si atat, fara suspedarea dr. de a conduce pt.30 zile.
UNDE MA POT ADRESA CU O PLANGERE SAU UNDE POT CONTESTA PV. RESPECTIV, as incerca la un superior al ag.de politie sa se faca o reconstatare a cazului. va multumesc.


Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:12, 18 Mai 2012
Impotriva PV de contraventie aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala,in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

Contestarea unui proces-verbal de contraventie se poate face in termen de 15 zile de cand v-a fost comunicat, la judecatoria de pe raza localitatii unde a fost savarsita contraventia. Procedura este scutita de taxa de timbru
Daca ati semnat procesul-verbal pentru luare la cunostinta, termenul curge din momentul intocmirii sale, insa daca procesul-verbal va este trimis prin posta, termenul de 15 zile incepe sa curga de la data primirii documentului, indicata de stampila Postei.
Atentie! Exista posibilitatea ca procesul-verbal de constatare a contraventiei sa nu fie completat cu respectarea tuturor prevederilor legii, ceea ce poate atrage nulitatea documentului
In cazul in care alegeti sa nu contestati un proces-verbal, trebuie sa stiti ca acesta constituie titlu executoriu, fara nicio alta formalitate.
Contestatia unui proces-verbal se intocmeste in scris si se depune, alaturi de dosarul cauzei, la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia, dupa cum se precizeaza in art. 31 din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.


cred ca nu am precizat corect, eu nu sunt multumita de sanctiunea pe care a primit-o doamna vinovata, pt. nerespectarea acordarii de prioritate prin faptul ca ag.de politie a schimbat putin sensul intamplarilor, adica spune dansul ,, nu s-a asigurat la incadrarea pe sensul de mers, nicidecum ca a traversat 2 benzi de circulatie trecand peste linia continua,, tocmai pt.a favoriza vinovata, iar sotul sta prin service si pe la asigurator cu orele pe timpul si cheltuiala lui, iar doamna nici macar nu a beneficiat de o sanctiune corecta. multumesc mult
Tot ce va nemultumeste aratati in plangerea respectiva. La momentul incheierii procesului verbal , contravenientul in cauza a cerut sa i se consemneze punctul de vedere in procesul verbal?
madylumy a scris:
cred ca nu am precizat corect, eu nu sunt multumita de sanctiunea pe care a primit-o doamna vinovata, pt. nerespectarea acordarii de prioritate prin faptul ca ag.de politie a schimbat putin sensul intamplarilor, (...)

Nu puteti formula plangere impotriva procesului verbal de contraventie. Aceasta poate fi formulata numai de catre contravenient. Cazul nu poate fi "reconstatat" asa cum scrieti in primul mesaj, iar legalitatea si temeinicia unui proces verbal de contraventie pot fi verificate numai de instanta, singura care poate dispune anularea acestuia in tot sau in parte.

Alte discuții în legătură

Accident rutier in giratoriu sarbui sarbui Buna, Am fost implicata intr-un accident rutier in giratoriu (avand cedeaza trecerea). Fiind liber am intrat intr-un giratoriu iar din stanga mea a intrat ... (vezi toată discuția)
Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)
Contestare pv neacordare de prioritate mirimatei mirimatei Ieri 20.01.2009, ieseam din incinta unei institutii de pe un drum fara prioritate, pe o artera cu prioritate cu cate doua benzi pe sens virand spre stanga. ... (vezi toată discuția)