avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... combatere act aditional pregatire profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

combatere act aditional pregatire profesionala

Buna ziua,
Numele meu este George si in 25-feb-2012 am participat la un team building organizat in cadrul firmei in care lucrez, insa cineva din conducere a venit cu ideea de a numi acel team building "curs de vanzari".

Conform DEX curs= cursuri predate,
team building - intrunire de cunoastere

Deci, daca as fi participat la un curs, acesta ar fi trebuit sa se desfasoare intr-o anumita ordine:
-predare de cursuri
-sustinerea unui examen
-obtinerea unei calificari conform 193, lit. b/ Codul muncii, lucruri care nu au existat.

Pentru participarea la acel team building ni s-a impus semnarea acelui act aditional in mod abuziv, deoarece nu ni s-a dat nicio optiune si citez din mailul directorului HR, "semnarea actului atitional nu prezinta nici o exceptie ci este o regula".

Intre timp din cauza nereguliror depistate in timp ex: nerespecteare procedurii de instruire a protectiei muncii la care nu am participat niciodata de la data angajarii, falsificarea semnaturii mele de catre cei din conducere pe acele fise, neplata contributiilor la stat(spre exemplu pe fisele fiscale apar din 2011 cu suma de 812 lei brut lunar cand venitul meu depaseste 1300 lei) etc. asa ca am decis sa imi dau demisia.

In momentul in care mi-am depus demisia, am primit un mare refuz si mi-au spus ca pot pleca doar cu conditia sa le inapoiez banii pe cursul de vanzari iar ei imi vor elibera o chitanta conform careia eu voi cumpara de la ei servicii de curs. In cazul acesta am cerut sa mi se elibereze diploma respectand procedura articolului 203 CM exact asa cum ne-au spus ca vor face, numai sa semnam acel act, dar au inceput sa dea din coate.

Si aici urmeaza partea interesanta

Actul a fost intocmit in data de 24 feb 2012 si probabil din nestiinta directorului HR a fost intocmit eronat in baza articolului 194 vechiul cod al muncii si cerandu-mi daunele de la actualul articol 198.
Avand o facultate de drept in spate stiu ca in astfel de cazuri legea nu poate fi aplicata retroactiv decat daca as fi semnat acel act pana la 31 martie 2011 cand inca eram sub incidenta acelui articol

Deci conform Art 953 Codul Civil
"consimtamantul nu este valabil cand este dat prin eroare, smuls prin violenta sau surprins prin dol"

Ce parere aveti si ce sfaturi imi puteti da?



Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
g30rg3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 21 Mai 2012
1. Poate fi o eroare de scriere cand au trecut art.194 din vechea reglementare a Codului Muncii.

2. Actul aditional isi produce efecte , dupa cum stiti, de la data realizarii acordului de vointa al celor doua parti .. prin urmare, daca consimtamantul dvs a fost viciat puteti solicita in instanta anularea acestui act aditional ..

3. Potrivit art.198 alin.1 C.mun., nu puteti avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional. In caz contrar, veti suporta cheltuielile ocazionate de pregatirea dvs profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
intocmai, dar in actul respectiv nu e specificat niciun articol 198 ci 194

ideea este ca nu imi dau seama pentru ce anume imi cer banii respectivi din moment ce cursul nu a existat?

Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In acest sens, va trebui sa faca dovada existentei cursului respectiv si a participarii dvs la acest curs ...
cum pot face ca mailurile din cadrul firmei sa devina probe fara a intra sub incidenta unei legi?
Functie de cauza (penala sau civila) in care ar fi fost nevoie de aceasta dovada, se poate mai usor sau mai greu utiliza emailul in instanta in sensul in care, prelevarea credibila a mesajului si aducerea in instanta in cauzele penale o fac organele competente dupa proceduri acceptate de instante, in civile in schimb efortul de a da credibilitate emailului e mai mare din partea celui care invoca aceasta proba, fiind de obicei nevoie de expertize tehnice in acest sens.

Ca sa poata fi folosite in instanta aceste email-uri ar trebui :
- sa tipariti mesajele cu tot cu ceea ce in unele programe se numeste "Full headers" sau "Extended headers".
- sa le pastrati in contul dvs de mail .

De asemenea, e-mail-ul poate fi folosit ca proba dar coroborat cu altele care dovedesc savarsirea faptei reclamate.

Alte discuții în legătură

Act aditional loyalty codrine codrine Buna ziua, La firma la care lucrez, eu si cativa colegi, am participat la un training platit de firma. La o luna de la finalizarea trainingului, am fost ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Se plateste trainingul ori ba la demisie? elims elims Buna seara, citesc de atata timp solutiile si comentariile prezentate pe teme similare si tot nu inteleg clar ce e de facut... Am nevoie de ajutor, opinii, ... (vezi toată discuția)