avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna auto

Buna ziua
Am si eu o nelamurire, poate gasesc una din partea dvs
Am avut un accident, urmat de un dosar penal, accident din care a rezultat avarierea unui nr de autoturisme
La data accidentului nu mi s-a intocmit nici un fel de proces verbal si nici nu s-a constituit cineva ca parte civila in proces
Intrebarea este:
poate societatea de asigurari sa demonstreze ca eu sint autorul acelor avarii
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:41, 20 Mai 2012
Societatea de asigurari pentru cine?Cum a putut fi initiat un proces penal, fara un dosar instrumentat cu privire la imprejurarile producerii accidentului, vinovatia, pagubele si /sau vatamarile, etc?? Societatile de asigurare pot solicita detalii privind accidentul, respectiv stadiul si finalizarea cercetarilor, daca este implicat un asigurat CASCO sau pagubit RCA.
nu am fost eu explicit
dosarul a avut ca obiect conducerea sub influenta alcoolului, nu stiu sa se fi abordat si problema avariilor
cel putin la proces sau in hotarirea judecatoreasca nu se precizeaza nimic
sa fiu si mai explicit:
la data respectiva eu am lasat nr de telefon la politie si am fost contactat de 2 posesori de autoturisme, carora le-am reparat avariile
dar acum au mai aparut 2
La data la care ati condus un vehicul in stare de ebrietate ( din ce spuneti, inteleg ca exista si o hotarare judecatoreasca in acest sens), ati produs si un accident rutier in care ati avariat mai multe vehicule.
Daca cercetarea penala nu a vizat decat conducerea unui vehicul in acea stare, pentru care deja ati fost condamnat, despagubirile pentru masinile avariate se vor rezolva separat ( aceasta, intrucat dvs. nu ati fost trimit in judecata si pt. distrugere).
Astfel, vor exista posesori de vehicule care s-au adresat direct Asiguratorilor proprii ai asigurarilor facultative-CAsco- si, cat a durat procedura, acestia au fost despagubiti, ramanand asiguratorilor un drept de regres impotriva dvs., in masura in care ei vor putea demonstra ca pagubele au fost create datorita faptului ca dvs. ati condus masina baut- sau cei care nu au asigurare facultativa si deci inca nu au fost despagubiti, va pot actiona in judecata, pe civil, pentru recuperarea pagubelor provocate de dvs., in masura in care ei vor putea demonstra acest lucru.
Va trebui sa solicitati studierea dosarului penal in arhiva, sa vedeti ce acte sunt acolo si ce au retinut politistii care v-au anchetat, eventual, sa cereti si niste copii din acel dosar. Aici am in vedere urmatorul lucru: in procesul verbal de cercetare la fata locului, dvs. va trebui sa regasiti toate vehiculele, dupa n.r de inmatriculare, pe care le-ati avariat.
Alte cereri, inafara celor retinute de politisti, imediat dupa accident, nu sunt justificate.
Da, poate. Angajeaza un expert care stabileste daca avariile produse celorlalte autovehicule provin dintr-un accident provocat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz vinovat de accident de a preda polita de asigurare niculaucarmen niculaucarmen ce tip de actiune pot formula in instanta in cazul in care am fost implicata intr-un accident de circulatie cu avarii la autoturism, iar vinovatul de accident ... (vezi toată discuția)
Mediere cu mai multe parti Dorin Baleanu Dorin Baleanu Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta cu citeva indicatii in urmatoarea speta: Un autoservice A are de recuparat o suma de bani reprezentind c/v unei ... (vezi toată discuția)