avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier în lanț în care au fost implicate 4 ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier în lanț în care au fost implicate 4 mașini, iar eu am fost lovit primul din spate. Acum asigurătorul șoferului vinovat mă trimite și la cei ai celorlalți doi șoferi, se poate așa ceva?

Buna seara!
Venind spre casa inainte sa intru pe strada am oprit mașina sa acord prioritate mașinilor din sens invers,iar auto din spatele meu m-a lovit,pe el la lovit un alt auto care la împins din nou în mine pe primul auto,iar pe al doilea auto la lovit un alt auto. Am chemat poliția, iar a doua zi am mers la compania dr asigurări a dlui care ma lovit primul. Cei de acolo miau zis ca trebuie sa merg si la celelalte două asigurări pt ca si cei doi m-au lovit. Se poate așa ceva, adica sa fiu despăgubiri de toate cele 3 asigurări?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:06, 2 Decembrie 2018
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o incercare de a plati despagubiri mai mici.
Plata despagubirilor se plateste de catre societatea de asigurare la care are asigurarea RCA persoana vinovata de producerea accidentului. Este clar ca conducatorul autoturismului care a produs prima coliziune este vinovat de producerea accidentului. Ceilalti doi conducatori auto nu au nicio vina in producerea accidentului. Daunele produse tuturor autoturismelor avariate (cu exceptia ultimului din sir - care a lovit primul) trebuie platite de societatea de asigurare la care are incheiata polita RCA conducatorul autoturismului care a lovit primul.
Nu cedati incercarilor de a va pacali invocand diverse motivatii.
ing. Ioan Ciobanu
Mulțumesc pentru raspuns!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Avand in vedere descrierea de mai sus "iar auto din spatele meu m-a lovit,pe el la lovit un alt auto care la împins din nou în mine pe primul auto", inseamna ca dupa prima lovitura, pagubele s-au agravat si din a doua sau a treia lovitura.
Asta inseamna ca politia/ fiecare asigurator al celor 3 auto, vor trebui sa stabileasca gradul de vinovatie si raportat la acesta, fiecare sa plateasca o parte din despagubire, care nu va putea depasi valoarea reparatie/ pagubei sau valoarea auto la data accidentului.
Eu am fost la asigurarea de la primul auto si mi-au deschis dosar de daune,astept raspuns de la ei. Tot ei miau zis sa merg si la celelalte, am reusit sa merg la una si mi-a zis ca nu pot sa d3schid alt dosar de daune pt ca este frauda.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Important este ce scrie in PV de constatare de la Politie, respectiv cine se face vinovat de producerea evenimentului. In functie de gradul de vinovatie se deschid si dosarele de dauna.

Daca vor fi 3 vinovati cu 3 societati de asigurare, ar trebui deschis dosar de dauna la fiecare pentru achitarea proportionala a despagubirilor. Nu este vorba de 3 dosare de dauna din care sa primiti 3 despagubiri egale cu valoarea reparatie, ci din toate cele 3 dosare adunate sa primiti 100% valoarea pagubei.

Cine spune ca este frauda in acest caz, nu este un profesionist.

Alte discuții în legătură

Daune 10.000 euro?? Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, Sunt din Brasov si in urma cu 3 luni am avut un accident de circulatie in judetul Mures. In procesul verbal s-a consemnat ca deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
O banala tamponare si r.c.a.-ul nu poate acoperi paguba! POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE UN MERCEDES W126 AN 1983 ESTE TAMPONAT IN SPATE DE UN JEEP GRAND CHEROKEE 2007. ASIGURAREA POATE ACOPERI DECAT APR. 20 MIL. LA SERVICE MERCEDES NUMAI ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident sunt nevoit sa platesc si bunurile din masina? popclaudia19 popclaudia19 tatal meu a facut un accident . sia dat asigurarea celuilalt sasi repare masina ,acesta avea pasageri luati de la ocazie.unul din ei a avut un laptop si sa ... (vezi toată discuția)