Buna ziua,
Am rugamintea de a ma ajuta cu citeva indicatii in urmatoarea speta:
Un autoservice A are de recuparat o suma de bani reprezentind c/v unei reparatii la un autovehicul condus de pagubitul P. Acest autovehicul a afost avariat in urma unui accident de circulatie produs de Vinovatul V, cu asigurare la o soc. de asigurari SA. SA respinge dosarul de dauna fara nici o explictatie.
Autoservice-ul A nu are contract prestari servicii cu soc. de asig.SA si nu cunoaste datele de identificare ale vinovatului V.
In cererea de mediere, autoservice-ul A a solicitat o mediere doar cu pagubitul P (beneficiarul reparatiei). Nu ar fi corect sa fie chemate la mediere si SA si V?
Va multumesc anticipat.
Conflictul pentru care ati fost investit dvs. sa faceti invitatia la mediere este doar intre service-ul A si proprietarul autoturismului P. Service-ul care a facut reparatia in contul proprietarului autoturismului, nu se afla in conflict, nici cu persoana V si nici cu societatea de asigurari.
La randul lui, proprietarul P va trebui sa isi recupereze dauna de la persoana V, care a avariat autoturismul, prin mediere ori prin instanta.Persoana V care a incheiat cu societatea de asigurari RCA-ul ori CASCO, trebuie sa insiste in solutionarea dosarului, deoarece el se afla in culpa si trebuie sa acopere din propriul buzunar dauna provocata daca nu obtine despagubirea de la asigurator.
Rca si casco
Izike
Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)