avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Timbrare-Actiune care sa tina loc de act autentic de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Timbrare-Actiune care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare!

Cum timbrez o actiune care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumpare? Fiind vb de o obligatie de a face .....
Se pare ca parerile sunt impartite referitor la acest aspect. Ba se timbreaza la valoare (valoarea imobilului-pretul vanzarii) , ba e o actiune in constatare si ca atare trebuie timbrata cu taxa fixa.....
Ce parere aveti ?
Cel mai recent răspuns: draganoiu , utilizator 19:07, 4 Ianuarie 2009
vedeti decizia 82/2008
E vorba de obligatia de a face izvorata din antecontract iar in acest cadru juridic ma adresez instantei ptr ca , prin sublinierea consimtamantului debitorului (in speta promitentul vanzator al imobilului) , instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de instrainare !
Cum timbrez?! Chiar nu are nimeni nici o parere?!
Indiferent ca o" impingeti " spre "obligatie de a face", instanta va va obliga, fie la fond, fie in caile de atac sa platiti taxa de timbru la "VALOARE".
Asa cum s-a mai spus, indiferent de calificarea proprie, se va calcula la valoare.
E o actiune in realizare in toata regula - dreptul de proprietate netransmitandu-se in mod valabil deloc.
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Taxa timbru actiune constatare drept proprietatae constantin popovici constantin popovici am formulat o actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui teren de 160 m.p..situat Municipiul Falticeni -care este procentul utilizat la ... (vezi toată discuția)
Nota timbraj dragosandrei dragosandrei instanta imi cere sa fac nota de timbraj si sa o depun la dosar are cineva vreun model ?? (vezi toată discuția)
Cererea de interventie in favoarea reclamantului Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Cererea de interventie in favoarea reclamantului se timbreaza ? Avand in vedere ca prin aceasta cerere nu se cere nimic , decat , se urmareste apararea ... (vezi toată discuția)