Buna seara!Am fost transferata de la o societate de stat la o societate privata conform art.173 din legea nr.53/2003 ca urmare a inchirierii a societatii private pe o perioada de 4 ani.mentionez ca in decizia de transfer se mentioneaza ca ne transferam cu toate drepturile din CIM si CCM.La data transferului am semnat un nou CIM cu societatea privata pe perioada nedeterminata, dar era si o clauza ca sunt in peroada de proba de 90 de zile, cei care ne-au preluat nu ne-au spus ca suntem in perioada de proba, iar noi nu am citit tot contractul.Dupa 90 de zile ne-au dat o notificare de incetare a CIM.Mai mentionez ca in toata aceasta perioada nu ni s-a dat nici un exemplar din CIM.Suntem in aceasta situatie 5 angajati din 7, mai putem face ceva.la vechiul angajator am avut CIM pe perioada nedeterminata.Mai mentionez ca nu am schimbat nici locul de munca , nici functia , si nici salariul la data transferului.Va multumesc.
1. Art. 5 din Legea nr.67/2006:
(1) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
....
Transferul de la cedent la cesionar a drepturilor şi obligaţiilor decurgând dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, se realizează automat, prin faptul transferului, fara a mai fi necesara încheierea altor acte juridice. In speta, fiind vorba despre incheierea unui nou c.i.m.
2. Puteti sesiza instanţa de judecata daca apreciati ca încetarea contractului s-a realizat cu încalcarea legii.
3. Ce s-a inatmplat cu c.i.m. incheiat cu fostul angajator?
De la fostul angajator am primit doar decizie de transfer in care se specifica ca ne transfera cu toate drepturile din CIM si CCM existentela data transferului conform art.173 din legea nr.53/2003 pe perioada contractului de inchiriere cu societatea privata.Am intrebat fostul angajator si a spus sa mergem in instanta pentru ca s-a facut un abuz.Intrebarea noastra este daca vom avea cistig de cauza in instanta daca am semnat acel CIM cu noul angajator.
Referitor la noul c.i.m. nu aveti sanse de castig, intrucat textul art.31 alin.3 C.mun. ii da posibilitatea angajatorului sa va notifice privind incetarea raportului de munca pe durata perioadei de proba sau la sfarsitul acesteia.
Insa ramane sub semnaul intrebarii ce s-a intamplat cu c.i.m. preluat de la fostul angajator ...acesta a incetat ?
buna seara, am intrebat fostul angajator daca exista decizie de incetare a CIM la dansii, si ne-au spus ca nu este asa ceva , doar decizia de transfer, in cazul asta CIM cu noul angajator este legal?
Incetare cim
dany2005
Va explic pe scurt dintr-o unitate cu personalitate juridica care avea o structura arondata de curand s-au facut doua unitati cu personalitate juridica, urmand ... (vezi toată discuția)