avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vanzare la taraba de legume - fructe
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vanzare la taraba de legume - fructe

Buna ziua,
vrem sa deschidem o taraba de legume - fructe in piata( PFA, neplatitor de TVA), ce declaratii trebuie depuse la finante, ce registre trebuie sa avem? cum functioneaza?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:40, 23 Mai 2012
Va veti autoriza ca pfa, platitor de venit in sistem real. Va trebuie registrul jurnal de incasari si plati (acest registru se parafeaza de catre organul fiscal teritorial la inceperea si la incetarea activitatii), registrul inventar, registrul unic de control (acesta il achizitionati de la directia finantelor publice de care apartineti).
La inceput de an sau in primele 15 zile de la infiintare, se depune declaratia 220 cu venitul estimat iar la sfarsitul exercitiului financiar (anului calendaristic) din contabilitatea pe care ati tinut-o va rezulta venitul real si respectiv daca mai e ceva de platit ca impozit sau vi se returneaza ce s-a platit in plus si veti depune declaratia 200.
Informatii mai puteti consulta si la adresa [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii pfa popescu leontina popescu leontina va rog sa-mi spuneti si mie. am un PFA si comercializez legume fructe. Legume cumpar de la producatorii agricoli. Ce obligatii am catre stat si ce declaratii ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila legendkiller legendkiller Buna seara, Mi-am facut un PFA in sistem real, impozit 16% pe profit. Ma ocup de gazduirea paginilor web, mai exact hosting. Pentru eliberarea facturilor, ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)