avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atingeri aduse vietii private
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atingeri aduse vietii private

Buna ziua.
Am achizitionat de curand o casa la tara unde, ne-am si mutat de aproximativ o luna.
Langa imprejmuirea proprietatii, care are o inaltime de aprox. doi metri, stationeaza trei tir-uri ale unui vecin. Vesnic este zgomot,praf o vanzoleala continua ca la o veritabila autobaza, acest vecin desfasurand activitati de transport in regim privat.Plus ca, din cabina camioanelor toata curtea noastra se vede ca in palma.Fiind nou veniti in localitate avem o mare problema mai ales ca am fost avertizati,pre tarziu daca ma intrebati pe mine, ca acest vecin este scandalagiu si bataus X-(. Mi-am dat seama ca nu sa poate discuta cu el atata timp cat ne vede in curte,intr-adevar de la inaltime si, nu saluta nici macar prin inclinarea capului. Toti se cunosc aici si, ceilalti vecini,chiar daca sunt deranjati la fel ca mine se tem sa-i spuna ceva. Ce as putea face in cazul acesta?
multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
magdaban, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:54, 26 Mai 2012
Intocmiti o sesizare la organul de politie si solicitati rezolvarea problemei. Puteti formula si o sesizare catre autoritatea publica locala (primarie) prin care ii aduceti la cunostinta utilizarea domeniului public ca loc de parcare pentru autovehicule de transport marfa si loc de reparatii (sau ce o mai face vecinul dvs. cu acestea).
Ar trebui sa va uniti toti vecinii care sunt deranjati si sa faceti aceste sesizari in nume colectiv, in definitiv un membru al comunitatii trebuie sa se conformeze regulilor comunitatii, nu sa faca ce doreste el cu comunitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns!- tir-uri FrauD FrauD Buna ziua, Pe strada unde locuiesc eu, in Arad, la 2 case distanta, exista un parc auto pentru transport marfa, iar aceasta firma are 20-30 de camioane de ... (vezi toată discuția)
Zgomot de la constructia unui supermarket mihalutza2003 mihalutza2003 As dori sa stiu carui institutii din Timisoara sa ma adresez in legatura cu galagia produsa de la constructia unui supermarket intr-o zona exclusiv ... (vezi toată discuția)
Depozit vecin - zgomot ventilatoare Miordan Miordan Bună ziua, Adresa de mai jos am trimis-o insotita de poze și fișier audio la Primărie, politie, ISC, și Garda de Mediu, toate pe raza locației ... (vezi toată discuția)