avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii absolvite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii absolvite

Buna seara,
O cunostinta a lucrat o perioada pe studii generale; in 2009 a depus la dosarul personal la institutia unde lucreaza diploma de bacalaureat numai ca abia in 2011 a sustinut examenul pentru trecerea pe studii medii;
Ce sanse are sa poata recupera din 2009 banii pentru studiile absolvite?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:13, 28 Mai 2012
Pe ce post este angajata? ...
Se platesc studiile absolvite (chiar si din urma) sau salarizarea se face in functie de postul ocupat?
Nu de altceva dar suntem foarte multi in Romania care am obtinut diplome si nimeni nu ne-a platit pana acum pentru asa ceva ci numai pentru munca depusa, importanta ei si rezultatele obtinute.
Este adevarat ca nici nu am solicitat mergand pe ideea ca ridicarea nivelului de pregatire este o datorie individuala care tine de dorinta si capacitate si care poate aduce, functie de merite si punerea in practica a ceea ce am invatat, satisfactii financiare ulterioare.
freeelis a scris:

Pe ce post este angajata? ...


conducator auto
multumesc

acelasi lucru v-as intreba pentru aceeasi perioada dar trecerea pe studii superioare ca economist
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
ContSters215676, utilizator
Nivelul de studii pt. conducatorul auto este dupa cate stiu cel mediu,de aceea cred ca initial nu a fost incadrat c.a.ci probabil muncitor , pt.ca abia ulterior sa fie promovat c.a.
Nu are ce sa recupereze de la institutie(cred ca este bugetara) care nici nu era obligata sa tina cont de aceasta diploma imediat la data prezentarii acesteia.
Probabil in 2011 au avut aprobare pt. creerea postului sau transformarea celui ocupat de respectiva persoana si au organizat si examenul ,data de la care angajatul respectiv incepe sa fie salarizat cf. noii incadrari,in conditiile in care s-a promovat acel examen.
In cazul economistului,daca angajatul a lucrat de ex.contabil,deci in specialitatea studiilor superioare absolvite,se poate face promovare pe st. superioare,economist,daca se doreste de catre conducere acest fapt.
Daca angajatul insa sa spunem a fost conducator auto,si acum este economist,va trebui sa participe la un eventual concurs de ocupare a unui post de economist debutant,daca institutia va organiza asa ceva si doar daca il va promova, va putea sa fie incadrat economist.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
ContSters136493, utilizator
@ lucy16

Pentru conducator auto , importanta este detinerea permisului de conducere si nu studiile .

Daca lurati in sectorul privat, atunci trebuie sa stiti ca angajatorul nu este oibligat decat sa ofere salariul minim brut pe economie indiferent de ce studii aveti .. incepand cu 01.01.2012, salariul minim brut pe economie este de 700 lei.

Daca lucrati in sectorul bugetar, altfel stau lucrurile .. intrucat trebuie sa fiti promovat intr-o functie ce necesita studiile absolvite ..

Alte discuții în legătură

Buna seara! dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În ... andreeacristina22 andreeacristina22 Buna seara! Dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În august 2017 am fost angajată pe postul de bibliotecar debutant, studii medii. Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Transformare post studii superioare de scurta durata in post studii superioare in sistemul bugetar Ana-Maria2605 Ana-Maria2605 Va rog frumos sa-mi spuneti in ce conditii se poate transforma un post de conservator, studii superioare de scurta durata, in post de conservator studii ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa lorelora lorelora Buna seara. Sunt referent superior intr-o institutie publica, anul acesta am absolvit o facultate cu studii de lunga durata si am promovat examenul de ... (vezi toată discuția)