avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Accident cu victima - oportunitatea unei expertize
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Accident cu victima - oportunitatea unei expertize

Buna seara! AM si eu o nelamurire in legatura cu un accident cu victima. nu am observat victima intinsa pe sosea si nici nu mi am dat seama a fi un om. era ora 22.testul poligraf arata ca nu am constientizat ca ar fi un om pe sosea. acum sa zicem ca scap de parisirea locului accidentului, dar avocatul zice sa ma hotarasc daca cerem o expertiza la locul accidentului sau nu. ce ma sfatuiti? nu stiu ce decizie sa iau? daca expertiza iese in defavoare si spune ca as fi putut evita accidentul risc sa iau cu executare? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:39, 15 Martie 2013
expertiza tehnica lamureste din punct de vedere tehnic unele aspecte ale accidentului de circulatie (modul de producere, posibilitati de evitare, etc., etc.). Cred ca este utila efectuarea unei expertize tehnice. Necunoscand continutul dosarului nu pot sa apreciez sansele pe care le aveti ca expertiza sa iasa in favoarea dvs.
Va recomand, ca in cazul in care solicitati efectuarea expertizei, sa desemnati si dvs. un expert care sa participe la efectuarea expertizei alaturi de cel oficial desemnat. Aveti acest drept. Va recomand ca expertul desemnat de dvs. (daca va exista unul) sa fie din alt judet din motive lesne de inteles.
Ceea ce va voi scrie in continuare este posibil sa va ingrijoreze.
Procurorul care instrumenteaza cazul poate sa ceara expertiza tehnica judiciara in specialitatea auto, chiar daca procesul verbal al politiei este destul de clar, iar dvs. nu solicitati o astfel de expertiza.
In plus, procurorul va poate cere certificat medico-legal de la IML care sa ateste diagnosticul initial, de la poligraf.
De asemenea procurorul poate cere o expertiza medicala privind starea dvs. de sanatate.
Nu stiu daca parasirea locului accidentului este de neglijat, mai ales daca victima a decedat sau a ramas cu invaliditate.
Poate nu ar fi lipsit de interes sa cereti dvs. o expertiza medicala a victimei, daca aceasta nu a decedat. Antecedente ale victimei, de alcolism, droguri, etc. pot fi luate in considerare de catre procuror. Nici martori din zona, care sa sustina, dupa caz, antecedentele victimei, nu trebuie sa ignorati.
Procesul civil poate urma procesului penal, in conditiile in care procurorul va informa victima/ urmasii victimei de posibilitatea procesului civil si acestia va vor solicita daune materiale si daune morale.
am inteles. procurorul nu cere expertiza auto, din cate am inteles eu,desi eu cred ca ar fi iesit poate o culpa comuna.victima a decedat.rudele victimei spun ca nu se constituie parte civila, dar vor o anumita suma pt cheltuielile lor de funerarii plus de la asigurator o suma foarte mare in euro. in aceste conditii cine ar trebuie sa plateasca suma in euro? rca sau tot eu intr-un final? va multumesc
Sunt surprins ca in cazul unui accident mortal de circulatie nu se efectueaza o expertiza tehnica auto.
Nu va grabiti, asteptati sa vedeti concluziile procurorului, care daca sunt NUP, ele pot fi contestate de catre urmasii victimei.
Daca dosarul ajunge in instanta, se va cere de catre instanta, cu siguranta, expertiza tehnica auto si/ sau se va intoarce dosarul la parchet pentru completare, in cazul procesului penal.
Nu stiti ce va hotari instanta civila in legatura cu despagubirile catre urmasii partii vatamate.
Nu vad ce legatura are asiguratorul in cazul pe care il prezentati. Cine era asigurat ? Daca este vorba de masina, asiguratorul plateste daune pentru masina (numai in cazul asigurarii CASCO), daca a fost avariata si greu de crezut pentru decedat, care nu era in masina cu dvs., ci intins pe drum.
Cheltuielile de inmormantare se platesc tot de catre cel gasit vinovat de producerea accidentului, in urma unei hotarari judecatoresti definitive.
Daca dvs. gasiti ca este omeneste, puteti sa ajutati, in conditiile in care procesul poate dura timp indelungat.

Alte discuții în legătură

Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Victima cu certificat medico-legal in jur de 140-150 zile de ingrijiri medicale la domiciliu Nata88 Nata88 Buna ziua, Accident rutier soldat cu victima, certificat medico -legal aproximativ 140-150 de zile ingrijri medicale. Ar fi vorba de culpa comuna, insa va fi ... (vezi toată discuția)