avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Schimbare denumire firma + domeniul de activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Schimbare denumire firma + domeniul de activitate

Ma intereseaza care sunt procedeele si costurile pentru a schimba denumirea si domeniul de activitate al unei firme si de asemenea ce trebuie facut pentru ca firma (actualmente platitoare de TVA) sa devina neplatitoare de TVA. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:29, 5 Iunie 2012
Buna dimineata!

Pentru modificarea denumirii societatii trebuie sa depuneti la ONRC urmatoarele documente:
- Cererea de înregistrare (original);
- Dovada verificării disponibilităţii şi a rezervării firmei (original);
- Dacă este cazul, acordul pentru utilizarea denumirii, prevăzut de art. 39 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (copie);
- Actul modificator al actului constitutiv (hotărârea adunării generale a asociaţilor acţionarilor/decizia asociatului unic sau actul adiţional la actul constitutiv, original);
- Certificatul de înregistrare şi, după caz, anexa/anexele (original);
- Actul constitutiv actualizat;
- Dacă este cazul se anexeaza:
a). – Declaraţia-tip pe propria răspundere semnată de asociaţi sau de administratori din care să rezulte, după caz, că: persoana juridică nu desfăşoară, la sediul social sau la sediile secundare, activităţile declarate, o perioadă de maximum 3 ani (model 1 – original), si ca persoana juridică îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitarveterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii pentru activităţile precizate în declaraţia-tip (model 2 – original).
b). – Avizele prealabile prevăzute de legile speciale (original);
c). – Împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să indeplinească formalităţile legale (original).
- Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale – taxa judiciară de timbru, în original; taxe de registru; timbre judiciare; tariful de publicare în Monitorul Oficial, Partea a IV-a.

[ link extern ]

Pentru tarife puteti obtine informatii tot pe site-ul ONRC:
[ link extern ]

Puteti solicita sa deveniti neplatitor de TVA completand si depunand la Administratia financiara declaratia 096, ultimul decont de TVA si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, in original, dar numai in luna ianuarie a anului urmator in care ati realizat cifra de afaceri sub plafonul de 119000 lei. Concomitent, se depune si formularul 010 pentru anularea inregistrarii in scopuri de TVA.
Din anul 2010 firma nu a mai avut nici un fel de activitate. In aceste conditii pot solicita sa devin neplatitor de TVA incepand cu aceasta luna sau trebuie sa astept pana in ianuarie 2013? Daca cifra de afaceri trece de 119000 lei, voi fi obligat sa devin platitor de TVA ? Multumesc.
Ati avut activitatea suspendata?
Nu. Pur si simplu nu am mai lucrat pe ea. Firma nu a fost suspendata.
Nu mai puteti depune cererea acum. Aveti grija ca anul viitor sa depuneti cererea cu cel putin 30 de zile inainte.

Se va modificat legislatia, plafonul de scutire s-a marit de la 35000 euro la 65000 euro. Urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Alte discuții în legătură

Urgent depasire plafon tva dissy dissy Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva infiintata in 2010 , iar in luna martie are ca de 33351 ron. Uitandu-ma pe forum la discutii despre depasirea ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidenta tva felisana felisana As vrea sa stiu de ce acte sunt nevoie pentru a iesi din vectorul tva deoarece anul anterior am avut cifra de afaceri sub 35.000 euro. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Neplatitor tva contexaudit contexaudit o firma platitoare de TVA isi suspendata activitatea la registrul comertului la data de 28 dec 2010 in 10 ianuarie 2011 inceteaza suspendarea si isi reia ... (vezi toată discuția)