avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala pe rolul instantei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala pe rolul instantei

Am o intrebare, mi-a fost suspendat carnetul pt ca nu am anuntat in termen de 24h producerea unui autoaccident (am dat cu roata in bordura, nimeni altcineva nu a fost implicat), am depus contestatie (eu am sunat la 112 si a venit echipaj, dar nu mia eliberat dovada, asta am contestat eu de fapt) si am avut procesul pe 28 mai, insa nu am putut sa ma prezint, cum voi afla rezultatul, imi vine prin posta?
multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 12:54, 6 Iunie 2012
Puteţi verifica pe [ link extern ] /
Am verificat, a fost amanat pt azi, 05.06, in cazul in care voi pierde, as dori sa mai aman cu o contestatie si aceasta hotarare (Idea e ca as avea nevoie de carnet pana in octombrie, dupa care il pot preda 1 luna linistit), cum trebuie sa procedez?
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
lameru, utilizator
Daca se pronunta sentinta si este nefavorabila, gasiti un motiv sa o recurati la tribunal.
CAP. 8
Căi de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei

#M5
ART. 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
#M12
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
#M5
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
#M12
(3^1) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
#M5
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
#B
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Urmăriţi pe net şi vedeţi ce s-a întâmplat. Cam în 2 - 3 zile se va posta, mai repede puteţi verifica maine după ora 12 până în ora 14 la arhivă.
Dacă s-a respins cererea nu prea aveţi ce face.

Alte discuții în legătură

Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ileanaGodja ileanaGodja Am permisul suspendat de 3 luni, cand sa-l ridic de la politia rutiera, agentul mi-a raspuns ca datorita faptului ca m-am adresat judecatoriei cu o cerere de ... (vezi toată discuția)
Oug 195/2002,infractiuni la regimul circulatiei,conducere cu exercitarea permisuluide conducere suspendat janos_robert janos_robert Serviviul rutier comunica dispozitia de suspendare a permisului de conducere,fara ca subiectul sa intre in posesia procesului verbal ......se ataca ... (vezi toată discuția)