avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... evacuarea din case nationalizate redobandite de fostii ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

evacuarea din case nationalizate redobandite de fostii proprietari

buna, sunt monica!
locuiesc in timisoara, intr-un apartament dintr-o casa nationalizata. urmasii proprietarului au castigat in instanta casa, si au vanduto. In prezent suntem 20 familii in situatia de a fi evacuati deoarece cumparatorul ne-a marit chiriile (la pretul pietei) si ne-a dat termen pana la 01 martie 2009 ori sa acceptam chiria ori sa evacuam locuintele.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal.
Cel mai recent răspuns: monicadicu , utilizator 14:17, 3 Ianuarie 2009
DAca respectivul bun imobil a fost dobandit de catre mostenitorii proprietarului in instanta , atunci dreptul de proprietate asupra acestui bun le revine lor.

cumparatorul (actulul proprietar) poate stabili o noua chirie , raportata la rigorile sale (totusi aceasta este stabilita si conform acordului de vointa ale locatorului si locatarului,conform obiceiului locului , )

Incercati , prin buna invoiala , sa negociati aceasta chirie cu actualul proprietar .

Numai prin acordul sau de vointa aceasta poate fi micsorata.

Cititi contractul de inchiriere si vedeti in ce conditii inceteaza contractul , sau intervine sanctiunea rezilierii.

Rezilierea ar intereveni in caz de neplata culpabila a chiriei pe timp de cel putin 3 luni...




ne-au fixat o chirie lunara de 250 euro (apartamentul se aFLA IN CENTRUL ISTORIC AL tIMISOAREI SI LOCUIM 6 ADULTI SI 2 MINORI - 100 MP). pUTETI SA MA AJUTATI CU LEGEA CARE LE DA DREPTUL SA NE EVACUEZE.
vA ROG FRUMOS SI MULTUMESC
Actiunea in evacuare, poate fi introdusa fie pe cale de actiune , fie pe cale de ordonanta presedintiala (daca sunt intrunite conditiile : urgenta , masura vremelnica , neprejudecarea fondului) in caz de neexecutare, cu rea credinta , a obligatiei de a plati chiria , pe cel putin 3 luni .
Actiunea in evacuare poate fi introdusa , spre exemplu , in cazul in care chiriasul exercita actiuni de degradare asupra bunului imobil.

Totusi , in contractul de inchiriere , poate fi prevazuta o clauza conform careia chiriasul ar putea fi evacuat daca nu plateste chiria chiar pe o luna....

Sfatul meu este , totusi , sa apelati la un avocat , sa-i aratati contractul de inchiriere , pt a va oferi informatii precise cu privire la clauzele contractuale ale acestuia.

Succes.
Ultima modificare: Joi, 25 Decembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
actualul proprietar (mostenitorul) are doar el contract de inchiriere cu noi locatarii, cumparatorul (alta persoana decat mostenitorul - proprietar) ne-a chemat la executor pentru fixarea chiriei de 250 euro pe luna pentru 6 adulti si 2 minori locatarii apartamentului (proprietarul o imputerniceste in precontractul de vanzare-cumparare sa preia chiria din momentul platii avansului), noi am refuzat deoarece nu avem posibilitatea sa achitam aceasta suma, ocazie cu care ni s-a permis sa locuim in apartament pana la data de 28.02.2009 cu conditia sa achitam doar cheltuielile de intretinere (curent, apa, cheltuieli de bloc, etc...) iar la data de 01.03.2009 sa parasim apartamentul.
Din toti cei ce locuim acolo am fost doar eu si fratele meu la executor, ceilalti nu s-au prezentat, iar noi cei prezenti am semnat procesul verbal de constatatre in fata executorului inclusiv ca suntem nevoiti sa parasim apartamentul la 01.03.2009.
In aceasta situatie insemna ca am fost de acord sa locuim fara chirie (doar cu plata cheltuielilor si a utilitatilor dar si ca suntem de acord sa plecam la 01.03.2009 ????? avocatul angajat de noi asa spune.
Buna ziua.

Ne puteti spune continutul procesului verbal semnat la executorul judecatoresc?

av. Costi Boncu

Alte discuții în legătură

Chiriasi ce refuza parasirea locuintei brgp123 brgp123 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am cumparat o garsoniera in care locuiau chiriasi, fara forme legale, acestia refuza eliberarea acesteia sub ... (vezi toată discuția)
Pot face o evacuare AuraRo AuraRo Buna ziua, Am si eu o problema: sunt proprietara unui ap prin contract de Vanzare cumparare (eu Aura l am cumparat singura necasatorita de la sotii Ionescu) ... (vezi toată discuția)
Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea unui contract scris cu mine, noul proprietar. cum îi pot obliga? Gabriela1982E Gabriela1982E In luna octombrie am cumparat un apartament despre care am fost informata ca are persoane in chirie. Intre fostul proprietar si chiriasi exista un contract de ... (vezi toată discuția)