avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... evacuarea din case nationalizate redobandite de fostii ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

evacuarea din case nationalizate redobandite de fostii proprietari

buna, sunt monica!
locuiesc in timisoara, intr-un apartament dintr-o casa nationalizata. urmasii proprietarului au castigat in instanta casa, si au vanduto. In prezent suntem 20 familii in situatia de a fi evacuati deoarece cumparatorul ne-a marit chiriile (la pretul pietei) si ne-a dat termen pana la 01 martie 2009 ori sa acceptam chiria ori sa evacuam locuintele.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal.
Cel mai recent răspuns: monicadicu , utilizator 14:17, 3 Ianuarie 2009
Buna ziu si La multi ani!

:.....d-na Dicu monica este de acord cu incheierea contractului de inchiriere dar nu este de acord cu chiria lunara de 250 euro pentru 8 persoane (6 adulti si 2 minori.
D-na ..... (cumparatorul) declara ca chiria este de 250 de euro, iar in cazul in care nu se va incheia contractul de inchiriere, este de acord ca persoanele citate sa locuiasac in imobil pana la data de 28.02.2009, urmand ca de la data de 01.03.2009 acestea sa paraseasca imobilul.
De asemenea solicita ca persoanele solicitate sa achite toate utilitatile aferente imobilului.
Prezentul proces verbal s-a intocmit la Biroul executor ......................, in conformitate cu disp. art. 388 C proc.civ., in 3 exemplare.............."

....urmeaza semnaturile petentului, a persoanelor notificate si a executorului
Buna ziua.
Ceea ce trebuie sa stiti dvs. este ca noul proprietar nu va poate evacua fara un proces.
Asadar, noul proprietar va trebui sa va actioneze in instanta pentru a obtine evacuarea TUTUROR celor care au adresa acolo. daca se intampla sa scape pe cineva din vedere si nu cheama in judecata pe absolut TOTI care au adresa acolo, atunci acea persoana poate impiedica evacuarea. In cadrul acelui proces, avocatul pe care il veti angaja va vedea daca OG 40 va mai protejeaza sau nu. Daca nu, atunci acel avocat va incerca sa intarzie cat de mult posibil derulrea procesului pentru ca dvs. sa mai puteti sta in acea locuinta.
In final, va trebui sa realizati ca este totusi casa altcuiva si va trebui sa plecati de acolo sau sa platiti o chirie la nivelul pietii.
Succes!

av. Costi Boncu
ARE CINEVA OG 40? VA ROG FRUMOS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi ce refuza parasirea locuintei brgp123 brgp123 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am cumparat o garsoniera in care locuiau chiriasi, fara forme legale, acestia refuza eliberarea acesteia sub ... (vezi toată discuția)
Pot face o evacuare AuraRo AuraRo Buna ziua, Am si eu o problema: sunt proprietara unui ap prin contract de Vanzare cumparare (eu Aura l am cumparat singura necasatorita de la sotii Ionescu) ... (vezi toată discuția)
Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea unui contract scris cu mine, noul proprietar. cum îi pot obliga? Gabriela1982E Gabriela1982E In luna octombrie am cumparat un apartament despre care am fost informata ca are persoane in chirie. Intre fostul proprietar si chiriasi exista un contract de ... (vezi toată discuția)