avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea unui contract scris cu mine, noul proprietar. Cum îi pot obliga?

In luna octombrie am cumparat un apartament despre care am fost informata ca are persoane in chirie. Intre fostul proprietar si chiriasi exista un contract de inchiriere incheiat printr-o agentie imobiliara, contract ce se termina in luna martie 2018. Chiriasii stiau inca din luna august ca apartamentul este pus in vanzare, insa nu au fost instiintati de catre proprietar in scris, ci doar verbal. Inainte de cumpararea apartamentului ne-am intalnit cu chiriasii si fostul proprietar si am agreat ca dupa cumparare vom face un nou contract pe care il vom declara la fisc. In contractul de vanzare cumparare apartamentul apare ca degrevat de orice sarcini. Ma gasesc acum in situatia in care chiriasii nu doresc sa semneze alt contract sub nici o forma pe perioada stabilita cu ei initial (max 1-2 luni), motivand ba ca nu au bani de garantie, ba ca pur si simplu nu doresc sa isi mai bata capul cu un nou contract. Am dovada scrisa intr-un sms ca nu vor incheia noul contract propus. Eu nu doresc sub nici o forma sa primesc bani de la ei pe chirie fara un document perfect legal. Avand in vedere ca trebuie sa trec utilitatile pe numele meu, si luand in calcul situatia de mai sus, se poate considera abuz din partea mea daca suspend curentul si celelalte utilitati ? Nu doresc sa ma trezesc in situatia in care sa platesc ceva ce nu am folosit. Pot intra in locuinta mea fara sa fiu acuzata ca fac o ilegalitate ? Repet,chiriasul nu doreste sa semneze nici un act cu mine sa intre in legalitate si se bazeaza pe un contract incheiat cu fostul proprietar, din ce am inteles contractul nu ar fi fost declarat la fisc. Este de ajuns sa fac sesizare de politie pentru evacuarea chiriasilor ? Mentionez ca nu am alt imobil si in momentul actual trebuie sa stau pe la rude pana se rezolva situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In contractul de inchiriere dintre vanzator si locatari este stipulata o denuntare unilaterala? Consider ca ar trebui sa notificati locatarii ca in termen de X zile sa se prezinte pentru semnarea noului contract de locatiune. Ii puteti notifica prin avocat, notar, executor. In cazul in care refuza ii puteti evacua prin instanta.
Daca exista contr.de inchiriere pana in martie 2018 nu puteti evacua chiriasi decat dupa implinirea acestui termen, deoarece pana atunci folosesc spatiul in baza unui titlu legitim, ,contr.de inchiriere.
Ok, fie ca dvs, dar ei cui mai platesc chirie ? Noi nu avem in contractul de vanzare cumparare ca exista chiriasi.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator
Nu conteaza ce aveti dvs.in contr.v-c ,contractul de inchiriere va este opozabil,chiria v-o platesc dvs. in calitate de proprietari conf.contr.v-c.
Gabriela1982E a scris:


Pot intra in locuinta mea fara sa fiu acuzata ca fac o ilegalitate ?
Este de ajuns sa fac sesizare de politie pentru evacuarea chiriasilor ?


Va confruntati cu situatie delicata,atat timp cat anterior incheierii formalitatilor de tranzactionare bun imobil aveati cunostiinta despre existenta si derularea contractului de locatiune dar nu v-ati asigurat de finalitatea acestuia
Fara acordul locatarului,nu puteti patrunde in spatiul propritate dar obiectul unui contract de locatiune
Politia nu poate dispune evacuarea atattimp cat exista un contract in derulare
Numai instanta de judecata,poate dispune la cererea partii interesate ,hotarare pentru evacuare
Daca locatarii nu au fost notificati in termen legal de catre locator,acetia sunt indreptatiti sa utilizeze spatiul inchiriat

Alte discuții în legătură

Proprietarul casei în care stau fără contract de închiriere a vândut imobilul. pot fi obligat să mă mut imediat? serios66 serios66 stau cu chirie la o casa pe care am inchiriato verbal fara contract de inchiriere mentionez faptul ca stau acolo de 2 si 6 luni si m au tot dus cu vorba ca o ... (vezi toată discuția)
Ca proprietar cum scap de chiriasii fostilor proprietari? sebala sebala am achizitionat o casa si nu pot beneficia de dreptul meu de proprietar deoarece chiriasii fostilor proprietari nu vor sa paraseasca casa desi au fost ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)