avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional CIM pentru promovare functie fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional CIM pentru promovare functie fara salariu modificat

Buna ziua
Lucrez intr-o institutie administrata de stat. Am dat concurs de promovare in functie asta toamna impreuna cu mai multi colegi. Am primit decizia de schimbare a functiei imediat dupa aceea, insa recent mi s-a dat sa semnez un act aditional (datat in martie ac) la contractul individual de munca in care este modificata functia, dar salariul a ramas acelasi. Cand am intrebat de ce nu a fost marit salariul corespunzator cu noua functie, mi s-a raspuns ca acest aspect se rezolva dupa negocierea noului CCM (aflata in curs in prezent). As dori sa stiu daca este legal si corect sa se mentioneze si salariul in acest act aditional daca acesta nu s-a modificat. Renunt la vreun drept salarial corespunzator noii functii, la negocieri, daca semnez acest act aditional ? Adaug ca salariul meu a ramas neschimbat de cand m-am angajat acum 3 ani tot din cauza ca nu au avut loc negocieri. Nu stiu daca este normal asa ceva. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina_C , utilizator 08:54, 8 Iunie 2012

Pentru schimnbarea functiei , in primul rand nu se face decizie se face act aditional. Este corect potrivit noii incadrari ,sa va acorde salariul potrivit grilei de salarizare pentru noua functie. Eu va recomand sa nu semnati actul aditional atat timp cat nu aveti clare toate elementele de modificare ale CIM in baza promovarii. In plus modificarile aduse CIM se integistreaza in REVISAL si termenul de transmitere a acestora la ITM este de 19 zile de la data modificarii.
Art. 38 din codul muncii republicat
Salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate.

georgettegan a scris:


....si termenul de transmitere a acestora la ITM este de 19 zile de la data modificarii.
......




Termenul este de 19 zile lucratoare de la data intervenirii modificarii ,,,, art.4 alin.2 din HG nr.500/2011.
Multumesc pentru precizare
De fapt mi s-a schimbat incadrarea din economist in cercetator stiintific in urma concursului. Singurele modificari facute prin actul aditional sunt schimbarea acestei incadrari, numarul zilelor de concediu si vechimea in munca care au crescut. Salariul a ramas neschimbat si este totusi mentionat in acest act aditional impreuna cu procentul pentru vechime in munca. Dealtfel, chiar daca mi s-a schimbat incadrarea din toamna trecuta, am continuat sa primesc acelasi salariu ca si inainte, in ideea ca marirea acestuia conform grilei nu se face decat prin organizarea negocierilor pentru CCM. Avand in vedere ca deja am o fisa a postului pe noua incadrare, schimba cu ceva faptul ca nu semnez actul aditional ?
Nesemnarea actului aditional de catre dvs implica faptul ca acesta nu-si va produce efectele pentru care se dorea incheiat ..

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Societatea noastra are CCM valabil pana in anul 2013. In tot acest timp, se mai fac modificari la acest contract? Daca avem angajati noi, se face ... (vezi toată discuția)
Bună.se poate modifica salariul de încadrare unilateral,dacă ... Zoican Dumitru Zoican Dumitru Bună.Se poate modifica salariul de încadrare unilateral,dacă ai un CIM valabil .Lucrez la o societate cu CCM în vigoare.Precizez ca în urma unei cereri de ... (vezi toată discuția)
Micsoarare salariu geo_best84 geo_best84 Am si eu o intrebare: din momentul in care semnez actul aditional prin care \"sunt\" de acord cu trecerea de la functia de Manager de zona la cea de ... (vezi toată discuția)