avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie de construire (mansardare locuinta)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie de construire (mansardare locuinta)

Buna ziua, as vrea sa va intreb, daca pentru autorizatie de construire (mansardare locuinta) este nevoie de acordul vecinilor si conform caror prevederi legale, codul civil sau legea constuctiilor (legea nr.50) si care articol, articole?
Daca se poate obtine aceasta autorizatie in cazul in care cladirea are trei ziduri calcan?
Va multumesc anticipat, cu stima, Cami
Cel mai recent răspuns: Cami88 , utilizator 22:50, 14 Iunie 2012
Nu ati precizat daca imobilul unde se doreste executarea de mansarda este organizat si fiinteaza sub legislatia asociatiilor de proprietari
Autorizata si competenta a emite autorizatie de constructie este numai autoritatea publica locala
Acordul vecnilor este necesar pentru ca acestia prin act notarial sa renunte la cota parte indiviza ,pe care urmeaza sa se ridice mansarda
Competent pentru analiza documentatiei pe care urmeaza sa o depuneti dvs si eventual emiterea autorizatiei de constructie si a certificatului de urbanism, este serviciul specializat din primarie
Va multumesc.Imi pare rau ca nu am mentionat ca este vorba de mansardare locuinta proprietatea vecinilor mei. Cladirea are zidul calcan care reprezinta linia de hotar dintre cele doua proprietati, a lor si a noastra. Intrebare mea este daca ei au nevoie de acordul nostru pentru a primi autorizatie de construire, mansardare, sau o pot primi si fara acordul nostru. desi aceste lucrari ne deranjeaza....datorita faptului ca se demoleaza partea de sus a calcanului.. zidul reconstruit urmand sa fie mai inalt decat este acuma.
Este obligatoriu sa se emita certifiicat de urbanism, sau se poate da autorizatie de construire fara certificat de urbanism?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire Cami88 Cami88 Va rog sa-mi spuneti daca Primaria poate da autorizatie de construire, \"reamenajare si mansardare locuinta\" inclusiv demolare zid calcan, fara acordul ... (vezi toată discuția)
Interpretare pct. 1, 2.5.6. din anexa 1 la legea nr.50/1991r Cami88 Cami88 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Locuiesc intr-un oras in zona istorica. As dori sa stiu daca se pot invoca prevederile pct. ... (vezi toată discuția)
Construire fara a cere acordul vecinului Prodan Prodan Buna ziua, In conditiile in care pe o proprietate toti vecinii, au construite casele pe limita de proprietate, iar eu as dori extinderea locuintei actuale ... (vezi toată discuția)