avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... interpretare pct. 1, 2.5.6. din anexa 1 la Legea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

interpretare pct. 1, 2.5.6. din anexa 1 la Legea nr.50/1991R

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Locuiesc intr-un oras in zona istorica. As dori sa stiu daca se pot invoca prevederile pct. 1, 2.5.6. din anexa 1 la Legea nr.50/1991R , pentru a obtine autorizatie de construire, mansardare locuinta, fara a fi necesar acordul vecinilor. Mentionez ca imobilul pe o parte are zidul calcan care este la limita dintre cele doua proprietati fara a avea alipita o alta cladire, iar in art.612 N.Cod Civil, se face referire la distanta minima in constructii, orice constructii, ... . Cum se procedeaza in acest caz? Sunt si in acest caz valabile prevederile pct. 1, 2.5.6. din anexa 1 la Legea nr.50/1991R privind autorizarea executarii lucrarilor de constructi, acordul vecinilor exprimat in forma autentica, se solicita pentru constructii noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau in imediata lor vecinatate - si numai daca sunt necesare masuri de interventie pentru protejarea acestora - , pentru lucrari de constructii, necesare in vederea schimbarii destinatiei in cladiri existente, precum si in cazul amplasarii de constructii cu alta destinatie decat cea a cladirilor invecinate;
Va multumesc anticipat pentru opiniile dvs.

Alte discuții în legătură

Legea 50/1991 portos portos Referitor la \"celebra\" lege 50/1991, am o constructie pe hotar( propritar din 2004, insa, ultimele acte gasite referitor la ea sunt din 1943), doresc sa ... (vezi toată discuția)
Care sunt prevederile legale in voigoare care prevad acordul vecinilor pentru o viitoare constructie? 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Am primit certificat de urbanism iar la acorduri cei de la primarie au scris: \\\"acord vecini in conformitate cu prevederile legale in ... (vezi toată discuția)
Intrebare - legea nr.50 din 29 iulie 1991 (actulizata 2009) privind autorizarea executarii constructiilor ºi unele masuri pentru realizarea locuintelor Adrian 977 Adrian 977 La punctul 2.6.5 din lege se precizeaza urmatoarele: 2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, ... (vezi toată discuția)