avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier

Buna ziua, numele meu este Razvan, am si eu intrebare pentru dumneavoastra.
Am avut un accident am dat cu spatele iar in timpul executari manevrei de mers inapoi am lovit o persoana care traversa prin loc nepermis am dus victima la spital unde ulterior a venit si politia si a efectuat testul cu etilotestul rezultatul fiind negativ victima a stat cinci zile in spital pentru a face mai multe analize in final s-a descoperit ca a avut pleura deslipita de plamani. Intrebarea mea pentru dumneavoastra este ce risc eu daca victima depune plangere impotriva mea?
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 07:10, 8 Iunie 2012
buna seara ,
daca depune plingere si nu reusiti sa va impacati sau sa plateasca asiguratorul despagubirile vei suferi o condamnare ,solicita si sprijinul unui avocat ,bafta
avand in vedere ca victima a necesitat numai 5 zile in ingrijiri medicale, cred ca este foarte putin probabil sa se ajunga la o condamnare.
Se iau în considerare zilele de îngrijiri medicale acordate, nu zilele de spitalizare . Depinde câte sunt , ce consecinţe vor rezulta în urma accidentului, perioada de refacere, etc.
nu se pune neaparat problema unei condamnari.
sa nu uitam ca persoana respectiva circula neregulamentar.
am avut o situatie cand o persoana traversand strada in fuga prin loc nepermis a fost lovita de a ramas stramba pe viata din c auza ca a suferit foarte multe fracturi.
soferului i s-a intocmit dosar penal insa s-a dispus neinceperea uraririi penale tocmai pentru ca vinovat se facea cel ce traversase strada.
succes
inati de toate are nevoie de certificat de la IMl care sa precizeze zilele de ingrijire medicala. apoi trebuie sa se stabileasca daca dezlipirea pleurei este o consecinta directa a evenimentului rutier.
problema circularii neregulamentare ramine de discutat, datele oferite nu sunt clare deci culpa ramine de stabilit in urma efectuarii CFL de catre politie si a admiterii ei de catre procuror.
victima a depus plingere in termen de 2 luni la dosarul accidentului?

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima, care a plecat de la fata locului fara sa anunte ca e ranita TomaCatalina TomaCatalina Buna ziua. Am si eu o problema. In urma cu cateva zile am avut un accident rutier din cauza neacordarii de prioritate. In urma accidentului, victima nu a ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Proces in caz de accident rutier cu victima stroescu fabian stroescu fabian am accidentat pe trecere de pietoni. victima nu a dat inca declaratie la politie. au trecut 1 luna si 1 saptamana de la accident. cand incepe urmarirea penala? ... (vezi toată discuția)