avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituire garantie materiala gestionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituire garantie materiala gestionar

Am constituit garantie materiala in numerar unui angajat intr-un cont bancar,angajatul respectiv este transferat la alta unitate si solicita transferarea garantiei la unitatea unde s-a transferat,numai ca a aparut urmatoarea situatie: nu pot transfera depozitul cu titlu de garantie deoarece angajatul respectiv are conturile blocate pentru o datorie la stat. Pe buna dreptate ,angajatul solicita restituirea garantiei materiale la expirarea contractului,iar eu,ca angajator,nu pot sa execut garantia din cauza faptului ca acest cont de garantie materiala constituit la angajare e blocat de stat.E normal sa se puna poprire pe un cont cu titlu de garantie? E normal sa nu pot executa o garantie a unui angajat in aceasta situatie? Ce pot face? Cum restitui/transfer garantia omului? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 15 Iunie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
ok,,dar angajatul caruia i-au fost retinuti bani cu titlu de garantie materiala,imi cere restituirea sumei.Ei ,banii,au fost retinuti cu titlu de garantie materiala conform legii si tot conform legii,eu ,angajator,trebuie sa restitui suma constituita ca garantie materiala ,la incetarea contractului de munca. Ce pot face? Exista un demers legal de deblocare a sumei cu titlu de garantie materiala pe care de fapt si de drept doar eu,angajator,o pot executa?
Cine i-a blocat acel cont si in ce baza ? ...
Contul este blocat de catre ANAF,angajatul a avut la un moment dat calitatea de administrator intro firma,firma a intrat in faliment si exista un titlu executoriu pentru recuperarea unui impozit forferar neachitat. Intrebarea si nedumerirea mea insa este urmatoarea: cum se poate ca anaful ,sa blocheze si sa dispuna pana la urma de un cont creat de o unitate cu titlu de garantie materiala a unui angajat? Cum pot eu ,unitate angajatoare,sa restitui banii retinuti cu titlu de garantie angajatului in atare situatie? CEC-ul,caci despre el este vorba,spune ca nu pot dispune de banii din cont(retragere sau transfer) acesta fiind blocat de ANAF,desi...oameni buni,banii aceea,nu reprezinta un venit al angajatului ,ci o garantie a unitatii angajatoare,o garantie de care angajatorul se poate folosi oricand....Va rog sa ma luminati!
NU STIE NIMENI?

Alte discuții în legătură

Recuperare sume anaf lungu2016 lungu2016 ANAF-ul mi-a pus poprire pe toate conturile bancare pe care le detin, de la mai multe banci, sumele reprezinta cheltuieli judiciare si amenzi judiciare. Am ... (vezi toată discuția)
Poprire garantie materiala Isabela Elena Adam Isabela Elena Adam În situația unui gestionar, căruia i s-a constituit garanția materială prin retineri din salariu si vărsarea banilor în contul de garanție deschis la ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu hd76avr hd76avr Este prima data cand am o poprire de salariu ( de la FISC) si , tot pt. prima data, intampin o problema deosebita care demonstreaza faptul ca Romania este tara ... (vezi toată discuția)