avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire garantie materiala
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire garantie materiala

În situația unui gestionar, căruia i s-a constituit garanția materială prin retineri din salariu si vărsarea banilor în contul de garanție deschis la CEC, dar care are poprire instituită, la emiterea adresei de restituire a garantiei, banca susține că întreaga suma va fi vărsată creditorului care a instituit poprirea. Este legal având în vedere că garanția s-a constituit prin retineri succesive din salariu?
Cel mai recent răspuns: Isabela Elena Adam , Consilier juridic 15:06, 23 Aprilie 2018
Buna ziua,

Daca sunteti supus unei executari silite, creditorul poate executa orice suma care se regaseste in conturile dvs. bancare sau care trebuiesc achitate de catre angajator ori alte persoane, in limitele si cu restrictiile prevazute de lege.

In situatia prezentanta de dvs., suma retinuta ca si garantie materiala poate fi executata in momentul in care angajatorul ar trebui sa va restituie aceasta suma (probabil ca urmare a incetarii relatiilor de munca). Asadar, este legal sa vi se execute aceasta garantie, dar doar in momentul in care angajatorul dispune restituirea garantiei.
Se executa în cuatum de 100% sau procentul prevăzut de Codul Muncii având în vedere că s-a constituit prin retineri salariale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie materiala gestionar mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! ati putea sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul retinerii garantiei materiale pt. gestionari? Mai e valabila cota de 1/10 din salariu ? ... (vezi toată discuția)
Contabilitate MarianDavid MarianDavid Daca casierul unei institutii publice are lipsa in casa de 70 de milioane i se poate creeea un debit in contabilitate sa dea banii in rate? (vezi toată discuția)
Restituire garantie materiala gestionar beatrice3108 beatrice3108 Am constituit garantie materiala in numerar unui angajat intr-un cont bancar,angajatul respectiv este transferat la alta unitate si solicita transferarea ... (vezi toată discuția)