avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Delapidare cu prejudiciu de 10.000 lei- care pot fi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Delapidare cu prejudiciu de 10.000 lei- care pot fi consecintele?

care pot fi consecintele cele mai grave a unei persoane care comite ,,delapidare ,, cu o dauna de 100mil lei vechi neavand posibilitate de a reanapoia bani si neavand nici o proprietate ? multumesc anticipat pt raspunsuri
Insusirea , folosirea , traficarea de catre un functionar a unor bunuri sau a unor sume de bani pe care le gestioneaza sau le administreaza se pedepseste cu inchisoarea .

In varianta realizata de dumneavostra, varianta tip a infractiunii, pedeapsa este de la unu la cinci ani.

Daca nu au existat antecedente penala sanctionate cu pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni, instanta de judecata poate individualiza pedeapsa inchisorii, prin suspendarea conditionata a executarii acesteia.



Aceasta modalitate de individualizare judiciare reprezinta o facultate pentru instanta de judecata, nu obligatie, si este aplicata in cazul in care se aprecieaza ca scopurile pedepsei, cel punitiv, dar si cel educativ, pot fi atinse fara privare de libertate.


Suspendarea sub supraveghere poate fi, de asemenea aplicabila , raportat la situatia de fapt concreta.

Conform art. 320 indice 1 din Codul de proceura penala , in caz de recunoastere a faptei, pana la inceperea cercetarii judecatoresti, se va dispune reducerea pedepsei prevazute de lege cu 1/3 , fiind administrate mijloacele de proba din etapa urmaririi penale , putand fi depuse doar inscisuri pentru retinerea circumstantelor atenuante, personale sau reale.




Cu stima.


Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc !!
V-aş recomanda să restituiţi măcar în parte prejudiciul, încă din cursul urmăririi penale, iar la primul termen în faţa instanţei să recunoaşteţi în totalitate fapta aşa cum este reţinută în rechizitoriu.
va rog din suflet sami explicatzi ,,babeste ,, ce semifica verdictu ce am sal pun mai jos Solutie: În baza art. 215 ind. 1 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 320 ind. 1 alin.1-4, 7 C. pr. penală, condamnă pe inculpata MOLDOVAN GIORGIANA - OLIVIA la o pedeapsă de 1 an inchisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare In baza art. 71 C.pen. interzice inculpatei drepturile prevazute de art. 64 lit. a tz II C.pen. de la data ramanerii definitive a prezentei si pana la finalizarea executarii pedepsei. În baza art. 81 C. pen., dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani calculat conform art. 82 C. pen. În baza art. 71 alin.5 C. pen. suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării executării pedepsei principale. În baza art. 359 C. pr. pen., atrage atenţia inculpatei asupra prevederilor art. 83 C. pen. referitor la cazurile de revocare a suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 14, 346 C. pr. penală, art. 998, 999 C. civil, admite acţiunea civilă şi obligă inculpata la plata către partea civilă SC Revital SRL Cluj Napoca-prin Almăşan Mircea-Cluj Napoca, str. Iacob Bologa nr. 2, jud. Cluj, a sumei de 11272,60 lei cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale. In baza art. 191 alin. 1 C.pr.pen. obliga pe inculpată la plata in favoarea statului a sumei de 200 lei reprezentand cheltuieli judiciare, din care suma de 50 lei onorariu av. oficiu Tomşa-Stoian Tudor se va avansa din FMJ. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu procurorul şi inculpata şi de la comunicare cu partea civilă. Pronunţată în şedinţa publică de azi, 13.06.2012.
Pagina 1
Inculpatul a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pedeaspa a fost redusă ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei .
Condamnatul nu va fi încarcerat, deci nu-şi va ispăşi pedeapsa în încchidoare, ci va sta acasă, sub condiţia de a respecta anumite obligaţii , de a nu mai comite noi infracţiuni, şi a-şi plăti obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare. Tinp de 3 ani persoana condamnată se va afla în termenul de încercare, iar dacă în acest timp nu va mai comite noi infracţiuni, va fi reabilitat după trecerea celor 3 ani.
Hotărârea este dată cu drept de recurs, dacă procurorul este nemulţumit de soluţie va putea cere schimbarea pedepsei, la fel şi persoana condamnată şi partea civilaă( adică persona prejudiciată prin infracţiune ).

Alte discuții în legătură

Ștergerea cazier judiciar Crisris Crisris Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: 1. În baza art. 2151 alin. 1 Cod penal din 1969, cu apl. art. 41 alin. 2 Cp din 1969, ... (vezi toată discuția)
Cerere reabilitare ,expirare termen incercare evelinna evelinna BUNA ZIUA! VA ROG DACA MA PUTETI AJUTA CU UN MODEL DE CERE REABILITATE (DACA EXISTA )....MAI JOS POSTEZ CEEA CE APARE SI IN CAZIER . IMI POATE SPUNE CINEVA ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen. din 1969- termen si conditii andreimarinau andreimarinau Buna seara, As dori sa cunosc informatii despre cand s-ar produce reabilitarea de drept si care ar fi procedura de a o obtine(cui ma adresez si in cat timp ... (vezi toată discuția)