avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... valabilitate procura ridicare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

valabilitate procura ridicare pensie

Ca fiu, am o procura generala din partea mamei, autentificata notarial.
Posta romana, printr-o circulara interna, recunoaste procura numai pentru 18 luni, perioada in care ii pot ridica pensia. Actualmente sunt la limita perioadei.
Dupa aceasta, procura generala ramane valabila, insa pentru Posta romana "nu mai este valabila" si in consecinta nu mai pot ridica pensia si nu mai pot indeplini rolul de mandatar, asa cum este inscris in procura notariala.
Procedura Postei romane este un abuz?
Cum se poate rezolva situatia, fara a cheltui timp si bani pentru alte proceduri?
Am discutat cu persoane cu raspunderi din partea postei din regiunea in care locuiesc, insa si-au dovedit incapacitatea de rezolvare prin recunoasterea in continuare a procuri generala care este valabila.
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 03:05, 19 Iunie 2012
De regula, procurile pt ridicare pensie si drepturi banesti sunt speciale, adica intocmite numai pt asta, iar notarii ( iar, de regula) intocmesc aceste procuri cu valabilitate 18 luni. Chiar daca in procura se stipuleaza un termen de valabilitate mai mare, nu puteti ridica pensia decat in cele 18 luni de la intocmire.
N-o s-o rezolvati decat facand alta procura.
Puteti solicita un raspuns in scris .. macar sa stim dupa ce se ghideaza daca afirma asta.

Pt cine se afla in strainatate si apeleaza la Consulate pt intocmirea unei procuri, primesc un astfel de raspuns: "Referitor la procurile pentru pensie, va putem informa ca acestea, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 516/29.11.2002 au durata de valabilitate de 18 luni"

De la posta mi s-a spus pe gura ca e vb de o nota interna

procura este un act al partilor consfintit si legal intocmit notarial.
este un act cu caracter juridic, care poate fi modificat numai de partile inscrise in procura.
in continutul procurii generale nu este stipulata durata de 18 luni pentru ridicare pensie, ea avand o valabilitate pana la revocare.
procura este valabila pentru orice institutie inscrisa in aceasta, numai pentru posta romana, nu.
de la posta nu am primit motivare a duratei de 18 luni
ce am de facut?
Termenul de 18 luni este prevazut de art. 77 alin (3) din HG 257/2011.
dar de ce nu luati in calcul posibilitatea incasarii pensiei intr-un cont bancar - pe numele mamii, evident? si daca, de comun acord cu mama dv, cel care va folosi acesti bani sunteti chiar dv, puteti fi imputernicit pe contul mamii.
trebuie doar sa trimiteti casei de pensii numarul de cont!
nu e mai simplu astfel?
Informatii proaspete despre procura de pensie: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura pentru ridicarea pensiei gi-jane2 gi-jane2 Buna ziua, Stiti cumva in ce lege as putea citi ca procura speciala de ridicare a pensiei ( la limita de varsta) de la posta e valabila doar 18 luni ? (vezi toată discuția)
probleme cu procura ylys ylys In anul 2006 am fost imputernicit de care sora mea sa ma ocup de documentatia necesara pentru ca fata ei sa beneficieze de alocatie. Prin aceeasi procura sunt ... (vezi toată discuția)
Care este valabilitatea a unei procuri, in viziunea postei romane? Elena Tescaru Elena Tescaru Buna ziua, Care este valabilitatea a unei procuri, luata in considerare de Posta Romana? Care sunt documentele justificatoare? (vezi toată discuția)