avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Probleme cu procura
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Probleme cu procura

In anul 2006 am fost imputernicit de care sora mea sa ma ocup de documentatia necesara pentru ca fata ei sa beneficieze de alocatie. Prin aceeasi procura sunt imputernicit sa ridic de la Oficiul Postal aceasta alocatie. Procura este valabila pana la revocarea sa expresa (lucru care nu s-a intamplat). Totusi, la Posta am fost anuntat ca aceasta procura nu mai este valabila si ca imi este necesara una noua. As dori sa stiu daca aceasta procura este sau nu valabila si legislatia care impune acest lucru. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ylys , utilizator 14:00, 26 Septembrie 2008
nu stiu ce scrie pe procura dvs., insa s-ar putea sa fie in regimul celei de ridicarea pensiei care are valabilitate limitata(cateva luni-18 de ex)

av. vasilescu
avokitten a scris:

nu stiu ce scrie pe procura dvs., insa s-ar putea sa fie in regimul celei de ridicarea pensiei care are valabilitate limitata(cateva luni-18 de ex)

av. vasilescu


In procura scrie:
"imputernicesc prin prezenta pe fratele meu, .............., ca in numele meu sj pentru mine sa efectueze toate formalitatile legale necesare in vederea obtinerii de catre fiica mea, ................., a alocatiei ce se acorda conform legislatiei romane in vigoare, subsemnata neindeplinind aceste formalitati pana in prezent intrucat am fost plecata din Romania, astfel incat fiica mea, ......................................, nu a beneficiat niciodata de aceasta alocatie.—
Pentru ducerea la indeplinire a prezentului mandat, mandatarul meu se va prezenta la institutiile si organele competente, va obtine, va prezenta si va depune la aceste institutii toata documentatia necesara, va face cererile si declaratiile aferente, va achita eventualele taxe, va face dovada calitatii mele de mama a minorei si va semna valabil in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar, semnatura sa fiindu-mi pe deplin opozabila.—
Totodata, dupa intocmirea de catre mandatarul meu a dosarului de alocatie pentru fiica mea, mandatarul meu va putea ca in numele meu sj pentru mine sa ridice de la Oficiul postal competent aceasta alocatie cuvenita fiicei mele, ......................, inclusiv sumele de bani restante, in acest sens semnand in numele meu si pentru mine de primirea respectivelor sume de bani, semnatura sa fiindu-mi pe deplin opozabila.—
..........................................................................................................................................................
Pentru ducerea la indeplinire a prezentului mandat care este valabil pana la revocarea sa expresa, notificata mandatarului, acesta va prezenta documentatia necesara si va semna in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar, inclusiv de primirea sumelor de bani, semnatura sa fiindu-mi pe deplin opozabila, fara ca nimeni sa poata sa-i opuna vreo limitare, impreciziune ori imperfectiune a mandatului, si, in sinteza, chiar daca nu este precizat in mod expres aici, mandatarul meu va putea face, pentru ducerea la indeplinire a prezentului mandat, tot ceea ce as putea face subsemnata daca as. fi prezenta, astfel incat sa nu i se poata obiecta acestuia in nici o situatie lipsa sau neprecizarea de puteri.—"

Dupa cum vedeti, in procura nu scrie nimic de termen limita.
Ce varsta are fiica dvs.?
GabrielaA a scris:

Ce varsta are fiica dvs.?


Este nepoata mea si are 3 ani. Se afla in Romania iar eu ridic alocatia de la Posta in baza procurii de mai sus. Astazi mi s-a spus de catre un functionar de la Posta ca procura nu mai e valabila.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2008
ylys, utilizator
A spus si de ce nu mai e valabila? Nu de alta, dar chiar nu vad de ce considera ei ca nu este valabila.
Si n-ar fi prima data cand un functionar de la posta face lucrurile dupa "ureche".
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)
Procura generala Sebastian00 Sebastian00 Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate. Mi-a ... (vezi toată discuția)
Procura ptr echivalare diploma carmensita05 carmensita05 dc ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema - am nevoie de un model de procura pentru echivalare (legalizare) diploma de studiu. (vezi toată discuția)