avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dovada de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dovada de circulatie

Buna, sotul meu a avut un accident cu autoturismul i s-a retinut permisul de conducere si a primit dovada cu drept de circulatie pentru 15 zile , dupa 15 zile a fost si a prelungit dovada pentru inca 30 zile dar s-a pus o stampila cu " Mi s-a pus in vedere ca de la data de ...... nu mai am dreptul de a conduce autocehicule pe drumurile publice " si a trebuit sa semneze . Asta inseamna ca nu mai poate circula adica e dovada fara drept de ciculatie ?
Cel mai recent răspuns: Cecilia35 , utilizator 09:01, 22 Iunie 2012
Inseamna ca de la data inscrisa in mentiune nu mai are dreptul de a conduce.
scuze , stampila a fost pusa la data la care a fost emisa dovada. Deci pe 02.05.2012 s-a emis dovada cu drept de circulatie 15 zile , adica 17.05.2012 si mentiunea ca din 18.05.2012 nu mai are drept de circulatie. Dar cand a fost sa prelungeasca dovada i s-a prelungit pa la 16.06.2012 de asta nu mai intelegem , are drept de circulatie sau nu
dovada este valabila ptr 30 de zile, cu posibilitate de prelungire. deci, inainte de data mentionata trebuie sa mearga ptr prelungirea dovezii cu inca 30 de zile. si tot asa pina la solutionarea dosarului penal.
Asa este trebuie sa mearga acum sa prelungeasca dar nu stiu daca are drept de circulatie sau nu daca are aceea stampila
daca nu are stampila, nu are dreptul de circulatie. daca va fi prins i se va intocmi dosar penal ptr condicere fara permis.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis unde unde Buna Ziua , Am o problema putin mai complexa. In data de 14.06 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime (celalt sofer a avut o simpla ... (vezi toată discuția)
Retinere permis zmv1 zmv1 buna seara, de curand am fost implicata intr un accident rutier,soldat cu victime(trecere prin loc nepremis a unei persoane),mi a fost retinut permisul cu ... (vezi toată discuția)
Restituire permis conducere pe perioada cercetarii penale niculaucarmen niculaucarmen in urma unui accident de circulatie intervenit intrucat contravenientul nu a adaptat viteza de deplasare la carosabilul acoperit cu polei, intrand astfel in ... (vezi toată discuția)