avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru alcool in Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru alcool in Germania

buna am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns :( pe data de12 mai mia fost retinut permisu pt alcol #-o 1,62 in sange asa ca mi sa suspendat dreptul de a conduce pe teritoriul germaniei pe 10 luni si o amenda de 1600 euro .permisul a fost trimis in ro.itrebarea mea este ce trebue sa fac daca ajunge in ro voi fii sanctionat si acolo?va fi anulat permisul ?
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
miklosfulop, utilizator
Cel mai recent răspuns: Narcis23 , utilizator 23:22, 7 Aprilie 2024
HG1391/2006
Art. 213. –
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în cazul când titularul permisului de conducere eliberat de către autoritatea competentă din România a săvârşit o faptă pe teritoriul altui stat, iar autoritatea statului respectiv a dispus, prin hotărâre, o astfel de măsură.
(2) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se aplică pe teritoriul României numai dacă pentru fapta săvârşită legislaţia rutieră românească prevede o astfel de măsură.
(3) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pe teritoriul României nu poate fi mai mare decât cea prevăzută de legislaţia rutieră românească pentru o faptă asemănătoare.
(4) Pentru stabilirea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se ia în considerare, obligatoriu, perioada cât titularul permisului de conducere nu a avut drept de circulaţie pe teritoriul statului care a emis o astfel de decizie.

Art. 219.
(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.
c) în baza certificatului medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat.
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat sau ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;
49
(3) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către contravenient se efectuează de către serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, în cazul în care sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile.
(4) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie constă în completarea unui test grilă, ce conţine 15 întrebări din legislaţia rutieră. Este declarat „promovat” persoana care a formulat răspunsul corect la cel puţin 13 întrebări.
(5) Contravenientul este obligat să susţină examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, în perioada executării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, în zilele stabilite, săptămânal, la nivelul serviciului poliţiei rutiere.
(6) Prevederile alin. (1) – (5) se aplică şi în cazul titularului unui permis de conducere românesc pentru care, potrivit legii, a fost aplicată sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce de către o autoritate competentă străină, ca urmare a săvârşirii de către acesta, pe teritoriul statului respectiv, a unei fapte pentru care se aplică această sancţiune.

OUG195/2002
ART. 115
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce sau anularea permisului de conducere se dispune de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în cazul în care împotriva titularului acestuia s-a hotărât o astfel de măsură de către o autoritate străină competentă pentru o faptă săvârşită pe teritoriul altui stat, în condiţiile stabilite prin Convenţia europeană cu privire la efectele internaţionale ale interzicerii exercitării dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptată la Bruxelles la 3 iunie 1976, ratificată de România prin Legea nr. 126/1997.
(2) Hotărârea asupra suspendării exercitării dreptului de a conduce un vehicul sau anulării permisului de conducere se comunică titularului de către poliţia rutieră care a dispus măsura.
#M1
buna. din cate am inteles eu daca in ro este anulat permisul la 0,80 in sange eu am avut dublu deci mi se va anula permisul?dar mi se va intocmi si dosar penal? multumesc. Miklos
Personal nu cunosc legislatia din Germania,din ce inteleg de la dvstra nu vi sa intocmit dosar penal pentru fapta savarsita,daca este asa si aveti doar suspendat permisul pe o perioada determinata parerea mea este ca aceasta este sanctiunea care ramane si in Romania.
asa e in germania nu se intocmeste dosar penal doar daca este vorba de accident cu victime totusi am primit o amenda penala de 1600 euro care ulterior a scazut la jumate :)si o platesc in rate.cat despre suspendare e pe 10 luni de la data ridicari si e numai pe teritoriul germaniei .tot cazul a fost rezolvat in 3 saptamini . atunci dupa 10 luni pot idica permisul de la politia de unde apartin??sau trebe sa dau un examen de redobandire?
Imi pare rau personal , nu pot sa te ajut cu un raspuns.

Alte discuții în legătură

Permis roman suspendat pe teritoriul italiei adrianapetrei adrianapetrei in data de 21 09 2009 mi-a fost retinut permisul de carabinieri pt 1,70 alcool in aierul expirat Mentionez ca nu mi-au recoltat probe de sange.Dupa o luna am ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere dintr-o alta tara decat romania lung_raluca lung_raluca Buna ziua am si eu o problema: sofer oprit in venetia si amendat cu 1650 de euro si permis retinut pentru 15 zile inclusiv retinerea masinii. Cum se ... (vezi toată discuția)
Permis retinut in italia nedelin nedelin buna ziua. la sfirsitul lunii ianuarie am fost depistat in italia avind inaparatul tahograf o alta cartela si mi s-a retinut permisul de conducere, fara a mi ... (vezi toată discuția)