avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Unii vor sa munceasca in 8 ore la mai multe institutii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Unii vor sa munceasca in 8 ore la mai multe institutii

este compatibila functia de viceprimar cu cea de presedinte de asociatie de ovine?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:49, 18 Iunie 2012
Alesul local trebuie sa demisioneze din functia de conducere pe care o detine la asociatie.
:)nicidecum. viceprimarul poate sa fie oier shef, fara probleme...si chiar platit pentru asta.
legea nr.161/2003
"Art.87 alin.(1)
k) orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale."
Daca sta mai mult la asociatie decat in primarie atunci incalca prevederile legale cu privire la programul de lucru si poate fi tras la raspundere de primar. In schimb dupa orele de program la primarie omul e liber sa desfasoare activitatile prevazute de lege.
si asta e discutabil....primarul si viceprimarul, sunt cam permanenti in primarie, nu au program strict de 8 ore...si in afara de asta, viceprimarul poate fi tras la raspundere de catre consiliul local, nu de primar. :)
Art. 57 din Legea 215/2001


(2) Viceprimarul este subordonat primarului si inlocuitorul de drept al acestuia, care ii poate delega atributiile sale.

Rezulta ca viceprimarul este subordonat primarului, atunci de ce nu ar putea fi tras la raspundere de catre acesta ? Dar în acelaşi timp este şi membru al Consiliului local, care se află în raporturi de coordonare cu primarul. Parerea mea.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Schimbare viceprimar nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro viceprimarul poate fi schimbat prin vot deschis prin ridicarea maini (vezi toată discuția)
Viceprimar sanctionat = proces Carmen Curelea Carmen Curelea Viceprimarii primesc remuneratie pt functia de ales local detinuta. Daca nu se prezinta la primarie pt asi exercita mandatul, in baza a ce poate fi sanctionat ... (vezi toată discuția)