avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protectie animale fara stapan!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protectie animale fara stapan!

Buna ziua!
In primul rand va doresc un nou an plin de liniste si tot ceea ce va doriti,cu imbelsugare fara risipa inutila si cu sanatate,tot fara risipa,cu iubire si lumina!
As vrea sa stiu daca stie cineva ,daca s-a reglementat undeva,protectia animalutelor fara stapan dar ale noastre ,ale tuturor. Ma refer la catei,pisici,si altele..mai nou cred ca stapanii,invocand faptul ca nu mai pot sa le asigure hrana,au inceput sa-i arunce in strada...Stie cineva oare cat de greu ii este unui animal crescut in casa sa ajunga in strada? Nici eu nu stiu,imi imaginez doar.
Vad caini de rasa aruncati,pisici de rasa,inghetand,etc. Ce neajutorate sunt animalele,daca ne-am uita in ochii lor,macar o clipa! Am revazut aseara planeta maimutelor si m-am ingrozit de cum ar putea fi tratati oamenii pe alte planete...ca niste animale ciudate,in custi,ar putea deveni real daca intr-o zi omenirea pierde aceasta planeta.
In plus sunt oameni care au cerut sa fie astupate toate gaurile care duc la subsolul blocurilor,vezi mare doamne,pisicile refugiate acolo i-ar deranja...dar nu au luat in calcul ca nu mai sunt soareci,si alte insecte la subsol. Totul este lasat cu un rost pe lume. Deci daca stiti o cale legala, care sa protejeze animalele de langa bloc,va rog sa-mi spuneti!
Multumesc,
Ira
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:39, 4 Ianuarie 2009
irastoica a scris:

Totul este lasat cu un rost pe lume. Deci daca stiti o cale legala, care sa protejeze animalele de langa bloc,va rog sa-mi spuneti!
Multumesc,
Ira



Aş reitera întrebarea, dar cu referire la existenţa unei legi care să protejeze oamenii de lîngă bloc. Adică, pe cei fără adăpost. Copii, bătrîni, oropsiţi ai sorţii. Lăsaţi şi ei fără rost pe lume. Sau, rămaşi fără rostul pe care îl vor fi avut cîndva.

Liviu S.Bordaş
Exista legi care protejeaza oamenii de langa bloc, dar nu vor oamenii sa se lase protejati...
Oamenii de langa bloc, intr-un fel, si-au ales singuri soarta... Sigur, nu au ajuns toti pe strada din vina lor, dar cei mai multi...
In cateva orase din tzara exista adaposturi – de zi si de noapte - pt acesti oameni; exista si cantine... Merg multi in aceste adaposturi? Nu – pt ca nu li se permite sa consume alcool si sa fumeze... dar ar avea posibilitatea sa stea la caldura, sa faca dus...
STIU ce fac acesti oameni...Cei mai multi au ales strada... Chiar si copiii, din pacate... Copiii au fugit din familii alcoolizate – ori, autoritatile nu au intervenit la timp pt ca cei care cunosteau situatia copiilor nu au facut sesizari... Vezi un copil cersind... Il duci la politie si... politistii il lasa sa plece – sunt multe acte de intocmit... Daca, totusi, il vor duce intr-un centru, copilul care are vreo 10 ani (chiar si mai putin) fuge, pt ca nu ii plac "constrangerile”.

Imi pasa de oameni mai mult decat de animale! Dar oamenii pot alege singuri ce sa faca... In ceea ce priveste copiii... chiar ma doare sufletul... Putini ajung – si raman – in centre de "ocrotire” si putini reusesc sa se descurce in viata (exceptiile).

Despre animale...
Legea 205/2004 privind protectia animalelor defineste in capitolul III protectia si bunastarea animalelor de companie, facand de asemenea referire la legea 60/2004 prin care Romania a ratificat conventia europeana de la Strasbourg pentru protectia animalelor de companie.
Fiecare oras are si cate o hotarare data de primar, referitoare la aceste animale – precum si la cele din rasa comuna...
Daca stiti persoane care si-au abandonat animalele pe strada le puteti reclama la politie – dar va asigur ca politistii vor zambi cu indulgenta si vor face... nimic, sau aproape nimic. Mai bine ar fi sa luati legatura cu o asociatie de protectia animalelor – reprezentantii acestor asociatii pot pune mai multa „presiune” pe autoritati... Dar nici asa nu se va intampla mare lucru... Proprietarul care si-a abandonat animalul spune, de regula: "Vai, unde ati vazut cainele? A fugit... Ce bine ca l-ati gasit!”

Persoanele care vor sa aiba grija de animale fara stapan care misuna prin cartiere trebuie sa isi asume raspunderea pt ele – despre caini scriu aici, in special...
Stiu ce spuneti, pt ca si pe langa blocurile din cartierul meu sunt multe pisici, dar si caini... Multi au astupat acele orificii la care va referiti si au "plantat” mancare otravita – foarte multe pisici au murit... Le vedeam pe te miri unde, moarte... Nu pot fi dovediti acesti oameni, daca nu ii vedem ce fac...

Cainii si pisicile de rasa pe care le vedeti sunt dintre cele ratacite – cele mai multe – si sunt masculi... Stapanii ii lasa liberi si cainii pleaca dupa mirosul cateluselor in calduri (sau dupa alte mirosuri numai de ei stiute), ratacindu-se. Stapanul pleaca sa il caute, cainele revine – de fiecare data – unde si-a lasat stapanul dar, pt ca nu il mai gaseste acolo, pleaca sa-l caute... Din pacate, prea multi dintre cei care aleg sa creasca un animal de companie habar nu au ce trebuie sa faca in diverse cazuri... De exemplu, cand cainele dispare din raza lui vizuala ar trebui sa il astepte in locul unde era cand acest caine a plecat...
Ar fi multe de scris despre ignoranta unor proprietari de animale si despre rautatea celor care "nu suporta” animalele – mai mult pt ca le iubesc altii (de regula, persoane care nu le sunt pe plac).

Dar, va mirati ca sunt abandonate animalele? Sunt abandonati chiar si bebelusii...!!! #-o

Revenire:
Nu am facut decat sa scriu cu "bold" doua cuvinte... nu am schimbat sensul mesajului...
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2009
trope_doi, utilizator
Daaa,va multumesc,inteleg foarte tare probleme OAMENILOR abandonati dar ,va rog sa ma iertati acestia au statut de fiinte umane..sa spunem ca se pot apara,ca..mi-e mila de toti si nu-mi sta in putere sa fac mare lucru,sa adopt un animal si cam atat..si restul? Restul acesta "obiecte neglijabile" care se sting sub ochii nostri,care habar nu au cum sa se apere,care traiesc in jungla umana...vad maxilare clefaind tot timpul,ati vazut un catel care se tine de cineva care "infuleca" nepasator crezand ca ii da si lui ceva??? Nu primeste de cele mai multe ori decat o privire respingatoare si un sut...ca si batranicile care stau la colt de strada si se uita lung in urma noastra ,cei cu serviciu si bani,cu sacose pline... si figuri satisfacute. Nu vorbesc de cei care cersesc"in mafie" dar am observat ca mai mult acestora li se da! Trebuie doar sa privim de dincolo de limitele micii noastre lumi egoiste...
Astept o lege care sa protejeze animalele din fata blocurilor;.daca sunt in strada,noi suntem raspunzatori,cand traiau bunicii mei fiecare casa avea catelul si pisica proprie,nu le vedeai in strada,dezordonat...acum...
Multumesc!
V-am scris care sunt actele normative prin care se incearca protejarea animalelor – chiar si pe cele fara stapan – precum si obligatiile pe care le au cetatenii care doresc sa aiba grija de ele: trebuie sa le construiasca un adapost, sa le vaccineze, sa le hraneasca... Asociatia "Milioane de prieteni” (de ex) din BV s-a oferit sa castreze / sterilizeze gratuit animalele pe care cineva le are in grija (chiar si in cazul cainilor si pisicilor apartinand unor "stapani” anume dar care nu au posibilitati financiare de a le castra / steriliza). S-au oferit chiar sa vina sa ia animalele, sa le opereze si sa le aduca de unde le-au luat... Credeti ca au solicitat multi acest serviciu? Nu. E mai comod sa lasi animalul sa se imperecheze la intamplare si apoi sa arunci (ucizi) puii... Am gasit pui de pisica inchisi in punga de nailon si aruncati in container... Daca tot vor sa ii omoare, macar sa nu ii lase sa moara in chinuri... sufocati in punga!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de adoptie animale de companie veronik veronik Buna ziua, As vrea sa donez 2 pisici, insa pt ca nu cunosc doritorii, mi-ar fi de folos un contract de adoptie prin care noii stapani sa fie ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Cum scapam de maidanezi? utilizator1234 utilizator1234 Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema foarte spinoasa in sectorul 6 : cateii maidanezi. Ce putem face pentru a scapa de aceste haite agresive?Am ... (vezi toată discuția)