avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum pentru maidanezi
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum pentru maidanezi

Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in stare a se descurca.

Uciderea cainilor ce va aduce?
Oprobiul public international.

In tarile dezvoltate animalele sunt protejate insa acolo nu se fura din banii alocati.
Solutia cu adaposturile pentru caini era una simpla insa toti factorii de conducere nu au dorit cu adevarat sa fie rezolvata.

Cat de usor putea fi rezolvata problema si nu au rezolvat-o...
Acum se afla sub presiune si criza de timp si ca sa iasa bine vor sa ucida cainii.
Doar in Romania se poate asa ceva...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In tarile dezvoltate OAMENII sunt protejati si ei. La noi, in Romania, ne "preocupam" prea mult de soarta maidanezilor, de soarta oamenilor cu handicap, de soarta celor fara venituri si tot asa , dar nu ne pasa de oameni, de copiii care au capacitate , de tinerii talentati si care vor sa faca ceva pentru ei si, implicit pentru societate etc.....
Eu sunt iubitoare de animale si, mai ales, de caini. Eu personal am avut caini, si , familia mea la fel.
Dar nu pot fi de acord cu ceea ce se intampla acum, cand atatia oameni au fost raniti de acesti caini maidanezi, si unii chiar ucisi.
De fapt, in opinia mea, acesti caini maidanezi nu sunt altceva decat sursa de venituri importante pentru multi " iubitori de animale" . Venituri din banul public, sau din donatiile credulilor .

Ce alegem: cainii maidanezi sau OAMENII?!
Eu nu spun ca trebuie eutanasiati, dar cei care se revolta atat de mult de idee ar trebui sa vina si cu solutii concrete si care sa fie aplicabile in conditiile concrete din tara noastra.
Parerile vor fi intotdeauna impartite.
Mai bine sa aduca oprobiul public international decat sa mai existe cazuri asemanatoare.
Si asa nu stam noi foarte bine cu aprecierea internationala.
Aceasta masura radicala trebuia luata demult si nu trebuia asteptata inca o tragedie.
Cine doreste sa adopte un caine sa il tina in curte si nu pe strada sau in apartament de bloc.
Care ar fi fost parerea daca era vorba despre copilul dumneavoastra?
Solutii s-au luat ,bani s-au alocat ,dar tot oamenii au folosit banii fara sa-si asume responsabilitatea sustinerii proiectelor si in final s-a ajuns la situatii neplacute,chiar tragice
Chiar daca s-ar dispune masura extrema,chiar daca initial se vor gasi fondurile necesare,in timp romanul ,va gasi alte si alte probleme, fondurile se vor "volatiliza",nu se vor mai gasi alte surse si problemele vor reapare-fara insa ca factorii in drept sa se oboseasca sa gaseasca vinovati
Este regretabil ca exemplarul cel mai evoluat pe scara ,ajunge cu atata usurime sa dispuna masura extrema impotriva necuvantatoarelor
Nu ar fi de mirare,pentru ca tot romanul a decis exterminarea in masa a porcilor ,a gainilor,cu ocazia pestelor porcine....si s-a dovedit ca pesta s-a perpetuat datorita interesului pentru a utiliza sumele alocate in alte directii
Poate ar trebui analizata atat culpa cainelui,a ONG-ului care initial si-a asumat responsabilitatea adoptiei si ulterior la lasat din nou pe strada,dar poate si a parintilor copilului ,oare acestia nu au nici o obligatie sa verifice unde se joaca acestia ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
ynocentta, utilizator
In tarile civilizate nu exista caini fara stapan pe strada.
Nu sunt iubitori de animale cei care doar ii hranesc si ii lasa in strada.
Si mie imi plac animalele dar Mai presus de animale imi plac oamenii.
Si nu vreau sa ma gandesc ce simt acei parinti acum cand copilul lor nu mai este!
Cine este o prioritate cainele sau omul?
Pana la referendum pe cati dintre noi or sa ne mai muste cainii sau Doamne fereste cate tragedii ar mai putea sa se intample?
Daca nu suntem responsabili pt animalele pe care spunem ca le iubim nu putem spune nu eutanasierii!
Imi aduc aminte ca bunicii si strabunicii nostri, tarani, oameni simpli, cand cateaua din curte fata mai multi pui si nu aveau cui sa i dea pur si simplu ii inecau imediat dupa fatare.
Este si o problema de igiena, acesti caini sunt un focar de infectie si de perturbare a linistii publice!
Oprobiul international ni l am atras de cand Romania este Tara cainilor vagabonzi si de cand reclamele cu Romania includ si caini vagabonzi care alearga besmetici pe strada.
Inca odata se adevereste ca romanul nu este in stare sa si gestioneze singur problemele si ca tara este impartita in doua pro si contra eutanasiere!
Sunt mama a doi copii si pentru ei voi merge la referendum sa votez pro eutanasiere pentru cainii care nu si vor gasi stapan!
Pe principiul ca ar fi pacat sau neconstitutional, apropos de decizia Curtii Constitutionale, nici tantarii, gandacii sau sobolanii nu ar trebui starpiti caci sunt fiinte !

Sa ne gandim deci si sa nu ne lasam manipulati ca de 20 de ani incoace....
Comunismul a adus cainii prin demolarea caselor si cu nationalizarea.nErau caini si in regimul comunist.nIn 20 se putea rezolva situatia.nHotia si coruptia impiedicat asa ceva.nnDaca un roman omoara un german ar trebui sa fie ucisi toti romanii?nAceasta este ideea care se vehiculeaza.nUciderea unei rase pentru un caz izolat.nCei care au obligatia de a monitoriza si controla situatia sunt vinovati.nnInca nu stim ce a determinat reactia cainelui deoarece e posibil ca acel caine sa fie turbat.nSau era flamand.nAutoritatile impiedica hranirea cainilor.nnEu am spus ca riscul de a se ajunge la asa ceva este iminent daca cainii nu vor fi hraniti.nSi oamenii fac crime si talharii de foame...nnUciderea cainilor ceva care nu va rezolva roblema.nMa refer la uciderea tuturor cainolor.nnTrebuie rezolvata cu adaposturi pentru caini problema.nCainele vinovat e normal sa fie ucis.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)