avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Cum scapam de maidanezi?
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Cum scapam de maidanezi?

Buna ziua,
Va scriu in legatura cu o problema foarte spinoasa in sectorul 6 : cateii maidanezi. Ce putem face pentru a scapa de aceste haite agresive?Am facut o semnalare la primaria de sector , am primit un raspuns cu numarul inregistrarii si mentiunea ca problema este de competenta autoritatii pentru supravegherea si protectia animalelor.
Observ ca majoritatea maidanezilor au in ureche acel insemn ca sunt sterilizati. Primaria ii prinde ii sterilizeaza si apoi ii elibeareaza tot in Bucuresti ? Nu este ilegal ? daca tinem de cont de faptul ca acesti maidanezi nu au stapan si pentru agresivitatea lor nu raspunde nimeni? din cate stiu, ei nu sunt vaccinati antirabic. Va rog sa imi dati un sfat! Ar fi frumos sa scapam de aspectul acesta de maidan din Bucuresti.
Cel mai recent răspuns: cicidaniela , utilizator 16:18, 26 Octombrie 2011
Acesta e rezultatul reactiei de "mila" pe care o au unii concetateni si unele ong-uri atunci cand vin hingherii sa-i adune pe maidanezi de prin cartiere. Se ajunge ca acesti maidanezi sa aiba mai multe drepturi decat oamenii.
Singura nu puteti face nimic iar administratiile locale spun ca nu au bani pentru a amenaja spatii in care sa-i stranga.
utilizator1234:
sunt barbat nu femeie! dar multumesc oricum pentru comentariu
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
utilizator1234, utilizator
Problema cainilor este una de natura mai speciala. Cainii se imultesc excesiv in acest moment in primul rand pentru ca nu au in orase un rival natural. In orasul meu de exemplu, problema rozatoarelor nu a rezolvat-o primaria, ci pisicile de cartier. Desi s-au inmultit excesiv si ele, asta nu dauneaza cu nimic si ce-i bine e ca au exterminat rozatoarele. Cu cainii in schimb sunt probleme, ca in afara de masurile luate la nivel local, nu exista un sistem natural care sa-i tina sub control.
Problema ramane astfel doar in curtea primariilor, care se misca sau nu, in functie de multiple variabile.
Semi-solutie pe care am vazut-o la mine in oras este folosirea unor containere de gunoi care sa nu permita accesul animalelor la gunoi. Se limiteaza astfel cantitatea de hrana disponibila. Nu e un factor critic, dar e un pas inainte.
In ceea ce priveste cainii turbati, ce reprezinta pericolul nr.1 intr-un oras din Romania in acest moment, astia clar trebuie exterminati, chiar daca multi vor tipa de drepturi si alte cele.
Acum chestia e ca fiecare primarie, cum ziceam mai sus, face sau nu ceva, ia diverse masuri cum crede de cuviinta. Ce lipseste este un sistem centralizat de masuri, creat in baza observatiilor asupra celor mai eficiente masuri gasite pana acum.
Adica sa se faca o lista cu cele mai fezabile masuri, iar apoi sa se dea acel set de masuri ca directiva pentru toate primariile.
incep prin a va spune ca eu am 2 maidanezi . cand am luat casa acestia erau in complex. ne-a fost mila ptr. ca cerseau mancare , apoi nu au vrut sa mai plece si asa am ramas cu ei !
a trebuit sa-i castrez pe amandoi ,ptr. ca ea aduna alti maidanezi si apoi ma trezeam cu pui ,iar el se batea cand era o catea in calduri .Mancarea lunara ptr. ei (2) ma costa aprox 30 lei (un sac de 10kg + paine+resturi alimentare). sunt destul de rezistenti ,nu le dau medicamente ,doar le-am pus zgarda contra puricilor si capuselor ( iau din Germania cu 2 euro* 2 /an la fiecare) ,cele din Ro sunt proaste la acest pret . m-am mirat cand am auzit ca la un adapost costul pe caine este peste 200 lei . (probabil ca este si aici este o afacere de a dispare niste bani)
Castrarea nu rezolva problema agresivitatii cainilor si este imposibil sa fie toti castrati cu speranta ca nu se vor naste altii si vor disparea . chiar un stapan daca nu este multumit ca femela de rasa i-a ramas insarcinata , va arunca puii in strada .
Pana nu se pune la punct legislatia va fi doar o pierdere de bani (sau castig ptr. unii ) .
Ma intreb de ce nu obliga legiuitorul pe cei din organizatia ptr. protectia animalelor care militeaza ptr. caini sa-i prinda si sa-i intretina din fonduri proprii ,cu controale permanente privind intretinerea lor.
Eu sunt ptr. omorarea cainilor fara stapan , care in timp de 2 sapt nu sunt adoptati . cel care adopta va primi un caine sterilizat care va fi monitorizat pe parcursul vietii , daca face dovada ca poate sa-l intretina ! (conditii de cazare ,hrana , medicamente,educatie ,dragoste )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adapost improvizat de caini la mine in curte Me and my dogs Me and my dogs Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati\" anonime\" , am primit inspectie ... (vezi toată discuția)
Combatere hotarare consiliu municipal privind sterilizarea cainilor marianoprisi marianoprisi Cum putem combate aceasta mare prostie care nu face decat sa acopere incompetenta primariei de a rezolva situatia cainilor maidanezi? (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)