madalina883 
	    	Utilizator

madalina883 
	    	Utilizator	    

Ares-3 
	    	Moderator

Ares-3 
	    	Moderator	    

Ares-3 
	    	Moderator

Ares-3 
	    	Moderator	    

D.ra, Madalina,conf.Legii 119/1996 aveti termen 6 luni pentru a solicita autoritatilor romane transcrierea certificatului de nastere a copilului. Nu ati mentionat tara in care ati nascut. Banuiesc ca e Albania. Copilul dvs. este cetatean roman prin simplul fapt ca este nascut de dvs. Transcrierea cerificatului o puteti solicita la ambasada, consulatul Romaniei din tara unde aveti resedinta ori la primaria de la domiciliul dvs. din Romania. Nu aveti nevoie de sotul dvs.pentru a solicita transcrierea ci de certificatul in original eliberat de autoritatile straine, apostilat, traducerea acestuia autentificata, copie certif.de nastere si actul de identitate. Declaratiile le veti face dvs. De asemenea puteti imputernici pe o terta persoana care sa va solicite aceasta transriere in tara. Imputernicirea se face la ambasada, consulat ori notar cu apostila de la Haga.Daca optati pentru imputernicire trebuie sa aveti in vedere sa mentionati in imputernicite faptul ca nu ati mai solicitat transcrierea sau inscrierea certificatului si domiciliul copilului. Nu este nici o problema ca tatal copilului a solicitat transcrierea la ambasada Albaniei intrucat copilul este cetatean albanez pe linie paterna. Este perfect legal.
 AMALIA MORLOVA 
	    	Avocat

AMALIA MORLOVA 
	    	Avocat	    

Justitiarul711 
	    	Utilizator

Justitiarul711 
	    	Utilizator	    

Vad ca mesajul meu a fost sters desi eu am facut practic inregistrari ale minorilor nascuti in alte tari iar in PRACTICA este nevoie inclusiv de acordul tatalui (in forma autentica)
 Justitiarul711, utilizator
 Justitiarul711, utilizator 	
			 aurisa	                   

am un baietel de 4 ani nascut in italia recunoscut de tata,dar nu suntem casatoriti ,cum ii pot face certificat romoan daca tatal la abandonat? (vezi toată discuția)
	                    aurisa	                   

am un baietel de 4 ani nascut in italia recunoscut de tata,dar nu suntem casatoriti ,cum ii pot face certificat romoan daca tatal la abandonat? (vezi toată discuția)

Sabina5c	                   

Părinții sunt plecați în Italia. Îmi pot face singură buletinul?  (vezi toată discuția)
	                    Sabina5c	                   

Părinții sunt plecați în Italia. Îmi pot face singură buletinul?  (vezi toată discuția)

nikkkoleta	                   

salve! sunt mamica unei fetite in varsta de 3 saptamani, eu sunt cetatean roman dar traiesc si muncesc in Italia unde am nascut si fetita. Tatal ei este ... (vezi toată discuția)
	                    nikkkoleta	                   

salve! sunt mamica unei fetite in varsta de 3 saptamani, eu sunt cetatean roman dar traiesc si muncesc in Italia unde am nascut si fetita. Tatal ei este ... (vezi toată discuția)