avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura gresita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura gresita

Buna ziua.
Am si eu o intrebare,am emis vreo 5 facturi in 2011 si 2012 la aceeasi firma si azi am primit e-mail ca adresa de sediu este gresita.Ce este de facut, tinand cont ca exemplarele rosii sunt inregistrate in contabiliate.Mersi.
Cel mai recent răspuns: econo , utilizator 10:13, 21 Iunie 2012
De ce nu ati trimis facturile originale pana acum ?Conform pct.81 indice 2 din NM date in aplicarea art.159 din Codul Fiscal,furnizorul/prestatorul are dreptul sa corecteze anumite informatii din factura,care sunt obligatorii potrivit art.155alin (5),care au fost omise sau inscrise eronat,dar care nu sunt de natura sa modifice baza de impozitare si/sau taxa aferenta....Aceasta factura va fi atasata facturii initiale,fara sa genereze inregistrari in decontul de taxa al perioadei fiscale in care se opereaza corectia...
Multumesc de raspuns...nu am trimis facturile pt.ca le scanam si le trimiteam pe e-mail.Am mai vb. cu un contabil si mi-a spus ca se poate corecta adresa dupa care se pune stampila si se semneaza.
Se poate asa...e ok?
Conform normei de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile, nu sunt admise stersaturi, modificari sau alte asemenea procedee. Erorile se corecteaza prin taierea cu o linie a textului sau a cifrei gresite, iar deasupra lor se scrie textul sau cifra corecta pentru a putea fi citite.
Corectarea se face in toate exemplarele documentului si se confirmă prin semnatura persoanei care a intocmit/corectat documentul justificativ, mentionându-se si data efectuarii corecturii.
In cazul documentelor justificative la care nu se admit corecturi, cum sunt cele pe baza carora se primeste, se eliberează sau se justifica numerarul, ori al altor documente pentru care normele de utilizare prevad asemenea restrictii, documentul întocmit gresit se anuleaza si ramane în carnetul respectiv.
La corectarea documentului justificativ în care se consemneaza operatii de predare-primire a valorilor materiale şi a mijloacelor fixe este necesară confirmarea, prin semnatura, atat a predatorului, cat si a primitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare factura fiscala MONA-LISA MONA-LISA Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la facturile fiscale emise, de alte societati catre societatea noastra si care sunt gresite. Este ... (vezi toată discuția)
Corectii in registru jurnal lory_g lory_g Puteti va rog sa-mi spuneti cum se corecteaza sumele trecute in registrul jurnal I. Lunar in registrul jurnal se trec manual totalul rulajelor ... (vezi toată discuția)
Greseli de calcul in registrul-jurnal de incasari si plati shoni17 shoni17 Buna ziua! De curand am descoperit ca am facut greseli de calcul in Registrul-jurnal de incasari si plati pentru anul 2013. In baza celor inregistrate acolo ... (vezi toată discuția)