avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Greseli de calcul in Registrul-jurnal de incasari si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Greseli de calcul in Registrul-jurnal de incasari si plati

Buna ziua!
De curand am descoperit ca am facut greseli de calcul in Registrul-jurnal de incasari si plati pentru anul 2013. In baza celor inregistrate acolo am completat si declaratia pentru impozitare. Suma inregistrata si declarata pentru impozitare este mai mare decat suma reala cara rezulta din inregistrari. Deci eu m-am inregistrat cu o suma impozabila mai mare decat am realizat in realitate dintr-o eroare de calcul. Acum nu-mi fac probleme ca platesc impozit mai mare. Problema este cum pot privi cei de la fisc acest lucru, chiar daca greseala mea nu diminueaza impozitul retinut? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 09:59, 6 August 2014
Corectati documentele, refaceti calculele si redepuneti declaratia 200 cu sumele corecte in care bifati optiunea de declaratie rectificativa

Conform OMFP 1040/2004

19. În documentele justificative si în cele contabile nu sunt admise stersaturi sau alte asemenea procedee, precum si lasarea de spatii libere între operatiunile înscrise în acestea.
Erorile se corecteaza prin taierea cu o linie a textului sau a cifrei gresite, pentru ca acestea sa poata fi citite, iar deasupra lor se scrie textul sau cifra corecta.
Corectarea se face pe toate exemplarele documentului justificativ si se confirma prin semnatura persoanei care a întocmit documentul justificativ, mentionându-se si data efectuarii operatiunii de corectare.
In cazul documentelor justificative la care nu se admit corecturi, cum sunt cele pe baza carora se primeste, se elibereaza sau se justifica numerarul, ori al altor documente pentru care normele de utilizare prevad asemenea restrictii, documentul gresit se anuleaza si ramâne în carnetul respectiv (nu se detaseaza), cu exceptia ordinului de deplasare (delegatie), pe baza caruia se primeste sau se restituie diferenta dintre cheltuielile efective de deplasare si avansul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura gresita roxanacostea roxanacostea Buna ziua. Am si eu o intrebare,am emis vreo 5 facturi in 2011 si 2012 la aceeasi firma si azi am primit e-mail ca adresa de sediu este gresita.Ce este de ... (vezi toată discuția)
Corectii in registru jurnal lory_g lory_g Puteti va rog sa-mi spuneti cum se corecteaza sumele trecute in registrul jurnal I. Lunar in registrul jurnal se trec manual totalul rulajelor ... (vezi toată discuția)
Corectare factura fiscala MONA-LISA MONA-LISA Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la facturile fiscale emise, de alte societati catre societatea noastra si care sunt gresite. Este ... (vezi toată discuția)