avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fondul de rulment

Fondul de rulment trebuie platit anual chiar daca sunt cu plata taxelor la zi?
Fondul de rulment se constituie prin plata anticipata a cotei ce revine fiecarui proprietar, potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari, acesta trebuie sa fie la nivelul celei mai mari luni din an ca valoare.
Fondul de rulment este obigatoriu si este necesar pentru achitarea furnizorilor pana la afisarea sumelor pe listele de plata, de exemplu pentru luna mai listele se afiseaza in luna iunie, iar pana la incasarea tuturor sumelor facturile se achita.
Fondul de rulment se plateste de cate ori si in cuantumul in care este cerut.
Am platit fondul de rulment la mutarea in imobil, anul trecut. Sunt la zi cu plata utilitatilor. Administratorul cere din nou tuturor locatarilor fondul de rulment. Se plateste o data sau anual?

Am inteles ca suma respectiva - fondul de rulment- acopera plata facturilor pana cand eu achit suma afisata. De ce trebuie platit de mai multe ori daca sunt la zi cu platile?
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
Adriantot, moderator
Cat aveti fond de rulment si care este cea mai mare pe care a trebuit sa o platiti la cotele de intretinere?
Fondul de rulment se evalueaza la nivelul intregii asociatii ca sa se poata plati facturile.
Daca aveti restantieri care nu pot fi facuti sa platesca, se mareste fondul de rulment.
Daca acest lucru nu s-ar face, e posibil ca facturile sa nu poata fi platite, utilitatile sa fie oprite si deci sa suferiti si dv.

Alte discuții în legătură

Ce se plateste din fondul de rulment? smadoiumihaela smadoiumihaela BunA ziua! Am platit fondul de rulment cerut de administrator, iar acum, avand restante la intretinere, l-am rugat sa ia banii din fond, dar a refuzat sub ... (vezi toată discuția)
Fond special asociatie proprietari andalex24 andalex24 Buna ziua, asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Cum se poate folosi fondul de rulment? gabrielab28 gabrielab28 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti exact cum la ce anume se poate apela la fondul de rulment al asociatiei de locatari? daca se poate utiliza si pentru ... (vezi toată discuția)