avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum evit taxa de prima vanzare a masinilor ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum evit taxa de prima vanzare a masinilor inmatriculate inainte de 2007 ?

Am o masina inmatriculata pe numele meu, cumparata noua, in tara , in anul 2005 si pentru care , la vremea aceea nu s-a platit taxa de prima inmatriculare. Cu ea circula fiul meu. Daca fac un contract de vanzare-cumparare intre mine si el si o inmatriculeaza pe numele lui anul acesta, inteleg ca nu va plati taxa de prima vanzare (sau cum s-o numi !?).
Intrebarea mea este ce se va intampla daca anul viitor vrea sa o vanda altcuiva? Se va mai plati taxa aceea, fiind astfel la a doua vanzare?

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto Marius2421 Marius2421 una ziua ! Am si eu un unchi dar este rezident un spania detine o masina din 2005 iar acum a achizitionat o alta masina . Cea din 2005 vrea sa o aduca in Ro ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto doctoru09 doctoru09 Buna seara.Acum 3 ani de zile am cumparat un autovehicul pe numele meu din Spania,auto pe care nu l-am inscris din cauza taxei destul de mari.In momentul de ... (vezi toată discuția)
Inrebare ! lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca se poate si cum trebuie procedat[ce acte sunt necesare],pentu a trece pe numele unei rude de gradul 1[mama],un ... (vezi toată discuția)