avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai pot primi pensie alimentara daca am intrerupt un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai pot primi pensie alimentara daca am intrerupt un an studile?

Pot sa mai primesc pensie alimentara daca am intrerupt un an studile(dintre clasa aXII-a si facultate)? Deci dupa terminarea clasei a 12(2009) nu m-am inscris la facultate in acel an ci anul acesta(2010).M-am inscris in anul 1 la Facultatea de 'Balnefiziokinetoterapie' Timisoara in cadrul facultati de medicina. Parintii mei fiind divortati din anul 2000.
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
mario.m, utilizator
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 18:46, 5 August 2010
Da, pana la varsta de 26 de ani pe perioada studiilor.
Daca doriti sa primiti pensie trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de stabilire pensie si sa faceti dovada ca sunteti student/a cu adeverinta eliberata de insitutia de invatamant respectiva ( cursuri zi ).
Dupa varsta de 18 ani actiunea trebuie promovata in nume personal.
Trebuie sa va adresati personal instantei cu o cerere de chemare in judecata prin care solicitati obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere motivat de faptul ca urmati cursurile universitare.
Chiar daca un an de zile nu ati urmat cursurile scolare, sunteti indreptatit sa primiti in continuare, pe perioada cat urmati cursurile universitare pensie de intretinere.
da. faci dovada ca esti elev si ceri obligarea parintelui la plata pensiei de intretinere.
da cu conditia sa urmati cursurile superioare forma de invatamant - zi. si sa nu depasiti varsta de 26 de ani.

Alte discuții în legătură

Sistarea pensiei de intretinere magda-tudor magda-tudor Buna seara! Anul acesta am terminat primul ciclu a unei facultati, in acelasi timp m.am inscris la cea de a doua facultate, urmand sa incep cursurile cu data ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara peste 18 ani. dacă după împlinirea vârstei ... papacostas papacostas Pensie alimentara peste 18 ani. Dacă după împlinirea vârstei de 18 ani și finalizare liceu imi continui studiile la o universitate în Olanda la cursuri ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major antoniu.mihaela antoniu.mihaela buna ziua.fiul meu din prima casatorie caruia ii platesc pensie de intretinere s-a inscris anul trecut la o facultate id .pe baza adeverintei de inscriere a ... (vezi toată discuția)