avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasi care nu au platit chiria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasi care nu au platit chiria

Buna ziua

Tatal meu are un apartament in localitatea Resita, apartament pe care, de-a lungul timpului, l-a inchiriat la diverse persoane. Ultimul chirias a omis sa plateasca intretinerea o perioada cam lunga de timp, astfel ca datoria se ridica in prezent la circa 2500 lei. Nu mai vorbim de faptul ca nici chiria nu a platit-o.
Ceea ce vreau eu este sa stiu cam cat m-ar costa un avocat in Resita. Si as mai vrea sa stiu daca se poate gasi unul prin intermediul avocatnet.
Si mai am o intrebare. Chiriasul de acum doi ani a plecat, fara sa dea preaviz, neplatind chiria pe utlima luna. Mai poate fi dat in judecata acum, dupa doi ani?
Am stat si m-am gandit ca poate nu se merita sa ii dai in judecata pentru sume care pentru unii pot parea mici, dar chiar ne-am facut o gramada de nervi si n-am stresat din cauza acestor chiriasi. Am facut totul legal, am platit impozitul la fisc, chiar daca banii de la chiriasi nu i-am vazut.
Va rog spuneti-mi cam care ar fi pasii de urmat.
Va multumesc.
Daca aveti contracte legal incheiate va puteti adresa instantei pentru evacuarea chiriasului si plata debitelor la intretinere si ultima chirie+penalizare.
Va multumesc pentru raspunsuri. Da, am contracte cu clauze concrete privind plata chiriei si a cheltuielilor. Dar pe chiriasii de acum doi ani ii mai pot da in judecata? Cand se prescrie?
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema (pct.3.3 din Regulament)
Pentru a continua discutia aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
KarinaB a scris:

Buna ziua
Am mai postat in acest forum legat de problema mea. Problema e urmatoarea: tatal meu a inchiriat in octombrie 2011 un apartament pe care il are in Resita. Chiriasul nu a platit intretinerea in nicio luna si in ianuarie 2012 a plecat de acolo. Tatal meu, care are incredere oarba in oameni, habar nu avea de situatia asta. El locuieste in Bucuresti, si nu s-a interesat deloc care e treaba pe acolo. La sfarsitul lunii ianuarie a fost sunat de catre mama chiriasului. Ea i-a spus ca baiatul ei a plecat sa munceasca in Germania. Mama chiriasului s-a jurat ca plateste intretinerea indata ce baiatul ii trimite primul salariu. Dar nu s-a intamplat nimic pana acum. Iata ca trecut jumatate de an si nimc bun nu s-a intamplat. Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa fac ca sa il oblig pe chirias sa plateasca ceea ce s-a angajat prin contractul pe care l-a semnat.
Va multumesc.

se prescrie in termen de 3 ani de la scadenta. din ce povestiti dumneavoastra, nu s-a prescris.
Stimată doamnă,

Cum s-a răspuns anterior, nu există probleme în a intenta o acțiune în justiție, pentru sume datorate în ultimii trei ani de la introducerea acțiunii.

Totuși, ar trebui să fiți atentă la următorul aspecta: proprietarul poate începe o astfel de acțiune, iar așa cum reiese din ce ne-ați explicat, tatăl dvs este proprietar, titular al contractului, deci el ar trebui să formuleze pretenții, nu dvs.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-datorii ale defunctei UN OM UN OM buna ziua , Mama a decedat eu fiind singura mostenitoare iar prin casatorie si sotul meu . Suntem casatoriti de 16 ani. Apartamentul in care locuim cu cei ... (vezi toată discuția)
Am un apartament inchiriat unei familii de aproximativ 5 ani ... mihai1667 mihai1667 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie si am nevoie de un sfat. Am un apartament inchiriat unei familii de aproximativ 5 ani. Initial am facut un contract de ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului ce inchiriaza apartamentul. legal23 legal23 Detin un apartament pe care l-am inchiriat ptr o suma modica unei rude care trecea printr-un moment mai greu in lupta cu viata.Nu exista un contract de ... (vezi toată discuția)