avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte

Buna ziua! in asociatia noastra, presedintele indeplineste si functia de casier in urma unei adunari generale reconvocate. Aceasta functie a fost indeplinita de administrator, nu stiu care a fost " motivul" renuntarii la casierie, dar salariul a ramas acelasi si de administrator si de casier.Am participat si eu la respectiva ad. generala unde am si luat cuvantul si spunadu-le ca un presedinte nu poate ocupa in acelasi timp si functia de presedinte si de caier ,ci numai provizoriu. Nu au tinut cont de cuvantul meu si mai mult , i a fost incheiat si un contract individual de munca.Am sesizat serviciul din primarie, respectiv, SERVICIUL RELATII CU ASOCIATIILE DE PROPRIETARI spunandu le si dansilorcele de mai sus. Raspunsul ca propunerea a fost aprobata in acea adunare !INTREBARE:poate cineva sa ma ajute cu vreun document ca sa le dau " cu el in cap " ( metaforic vorbind ) si sa merg in audienta la noul primar ales, poate rezolv problema si sa i mai spun " cateva " cuvinte despre acest serviciu ! mutumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 09:51, 26 Iulie 2012
Legea 270 a asociatiei de locatari este ff explicita si chiar legea 161/2004 a conflictelor de interese ,INERZIC ocuparea acestei functii autorizate de ....Casier,din partea presedintelui de asociatie!Sesizati:Primaria,Politia si...parchetul!:fight:
Presedintele Asociatiei poate fi si casier, nu este nici o ilegalitate in acest lucru. In schimb nu trebuia ca presedintelui sa i se incheie contract individual de munca, era de ajuns cel de mandat, la care probabil i se putea face un act aditional- pentru functia de casier.
pt. consilierjr
Legea la care faceti referire este 230/2007, nu 270. Ce intelegeti prin functie autorizata de .. casier in cadrul Asociatiei de proprietari ( nu de locatari).

sa inteleg ca nu exista un text de lege ! sau...
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
Adriantot, moderator
Incercati sa vedeti Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si H.G 1588/2007 regulile de aplicare a Legii 230/2007, nu spune ca poate fi casier, dar nici ca nu poate.
@eugarizn,
Conform L 230/2007 si HG 1588/2007 membrii comitetului executiv pot prelua atributiunile administratorului.
Presedintele este membru al comitetului, asa ca si el poate prelua o parte sau toate atributiunile administratorului.
Dar, asa cum s-a precizat, aceasta se face in baza contractului de mandat si nu a unui Contract individual de munca.

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari eugarizn eugarizn Buna ziua . Cu ceva timp in urma , v am povestit cum presedintele asociatiei ales cu contract de mandat , ocupa si functia de casier cu contract ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie pe post de casier Corinaaa Corinaaa Presedintele are dreptul sa emita si sa incaseze chitante platite de proprietari? (vezi toată discuția)
Incadrari tomasso tomasso Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)