avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare locatari
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare locatari

Buna ziua,

In urmatorul caz: o casa este proprietatea parintilor. Casa este executata silit si adjudecata. In casa locuiesc, avand domiciliile acolo, copiii cu familiile lor. Aceste familii ale copiilor pot fi evacuate din casa fara o hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 15:55, 3 Iulie 2012
Evacuarea poate fi solicitata pe cale de ordonanta presedintiala sau,prin actiune de evacuare introdus potrivit dreptului comun si intemeiat pe lipsa unui titlu valid de a mai ocupa spatiul ce a apartinut parintilor care au fost executat silit
Ok, nu am inteles nimic. Ca pentru oameni simpli: adjudecarea imobilului reprezinta titlu execuor si pen tru copii si familiile lor, adica poate sa vina executorul cu politia sa ii evacueze imediat dupa adjudecare? Sau trebuie o sentinta judecatoreasca pentru asta? Sau alte proceduri? Stiu ca in cazul unui contract de inchiriere, nu poti sa scoti chiriasul afara fara sentinta judecatoreasca daca nu vrea sa plece, chiar daca nu a respectat clauzele contractuale, deoarece acolo locuieste. Nu se aplica acelasi lucru, necesitatea sentintei judecatoresti, in cazul in care copii si familiile nu vor sa evacueze imobilul?
Va trebui obtinuta o hotarare de evacuare impotriva celor ce locuiesc in acel imobil, cu exceptia proprietarilor, impotriva carora exista actul de adjudecare. altfel, executorul judecatoresc nu are niciun titlu impotriva celor care nu sunt proprietari.
derbedea a scris:

Buna ziua,

In urmatorul caz: o casa este proprietatea parintilor. Casa este executata silit si adjudecata. In casa locuiesc, avand domiciliile acolo, copiii cu familiile lor. Aceste familii ale copiilor pot fi evacuate din casa fara o hotarare judecatoreasca?


Actul de adjudecare este titlu executoriu impotriva oricarei persoane care detine imobilul fara nicun titlu (exceptie fac cei ce si-au inscis anumite drepturi in CF) asa ca executorul poeta evacua pe oricine din imobil. Sin nu cu hotarare ci cu o simpla incuviinatre a instantei si autorizatie de patrundere in spatiu.
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
BEJ Sahlian , Executor judecatoresc
Nu cred ca aveti experienta practica in evacuari. Sunteti fost executor bancar, sau IFN, nu?
Deoarece in actul de adjudecare nu este mentionat numele persoanelor care ocupa abuziv imobilul, instantele de executare resping cererile de incuviintare evacuare. In practica se solicita ca adjudecatorul sa faca o noua actiune, de evacuare, impotriva tuturor persoanelor care locuiesc abuziv in imobil. Acest titlu va putea fi ulterior folosit pentru evacuarea celor ce locuiesc fara drept in imobil.
Se poate insa sa mearga si pe actul de adjudecare, ca judecatori care sa stie executare silita, mai rar. Nu stiu ei executorii, de unde sa ste judecatorii?

Alte discuții în legătură

Executare silita garantie imobiliara smarty67 smarty67 Buna ziua As dori sa ma ajutati si pe mine cu ceva informatii legate de o \"posibila\" executare silita. Cu doi ani in urma am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Evacuarea pe timp de iarna – executare silita d4dane d4dane Buna ziua, urmeaza sa particip la o licitatie publica pentru a cumpara un imobil executat silit in perioada Decembrie 2013 (inca nu stiu data exacta a ... (vezi toată discuția)
Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)