avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO auto se mentine la schimbarea proprietarului ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO auto se mentine la schimbarea proprietarului ?

Buna ziua,

Tatal meu are un autoturism asigurat CASCO care expira la sfarsitul anului. Pe de alta parte, doreste sa-mi cedeze autoturismul mie prin act de vanzare-cumparare. In acest caz, dupa schimbarea numarului de inmatriculare, polita CASCO in vigoare va mai fi valabila pana la expirare (nr caroseriei va ramane acelasi) ?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
raduiulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 08:47, 28 Septembrie 2017
Nu, politele de asigurare se incheie in nume personal.
Va trebui sa incheiati o alta polita de asigurare, dupa ce ve-ti cumpara masina.

In acest caz, puteti sa faceti actele de vanzare-cumparare ale masinii dupa ce expira polita de asigurare incheiata.
Va multumesc foarte mult si va doresc o seara buna !
Inca o chestiune, va rog. Se pot incheia polite de asigurare CASCO auto pentru perioade de 3 luni ?
Regula e cea prezentata de Carmen, insa, avand in vedere situatia de fapt, e bine ca tatal dvs. sa se prezinte la asigurator cu polita de asigurare si sa solicite in scris continuitatea contractului vechi, urmand ca, la expirarea acestuia, sa incheiati un altul nou, pe numele noului proprietar.Ma gandesc ca asiguratorul poate incheia un act aditional la contract in care sa retina instrainarea vehiculului si mentinerea valabilitatii contractului.
Exista varianta incheierii unei polite CASCO in 12 rate lunare, si platiti doar primele 3 rate. Daca veti avea parte insa de un accident si doriti sa reparati masina, va trebui sa platiti prima de asigurare pana la incetarea contractului.

Alte discuții în legătură

Polita casco ContSters441334 ContSters441334 Buna seara, Am instrainat masina acum 2 saptamani. Am facut si.un contract de vanzare cumparare cu persoana in cauza. Astazi a.avut loc un accident si ... (vezi toată discuția)
Obligativitate casco - leasing gygy83 gygy83 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am terminat recent leasingul la un autoturism ... pe 16.01.2012 mi s-a facut transferul de proprietate. Polita Casco mi-a ... (vezi toată discuția)
Pot sa anulez o asigurare chiar daca am vândut mașina ? Stefann1980 Stefann1980 Acum o luna jumate am vândut mașina dar nu am știut sa i scriu pe certificat înstrăinat, nu m-a învățat nimeni. Acum l-am sunat pe cel care am facut ... (vezi toată discuția)