avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit autoturism

Buna seara! De curand am achizitionat un autoturism.Am facut cu vanzatorul doar act de vanzare cumparare la notar. In cazul asta cine plateste impozitul pe perioada cat autoturismul este la mine.Nu ash vrea sa fac actele ,intentionez sa;mi iau o masina noua(trebuie sa mai strang bani). Deci acesta masina o voi vinde,prin iarna poate...Orice raspuns e bine venit.Multumesc
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:22, 29 Iunie 2012
Norma in vigoare obliga ca in termen de 30 de zile de la achizitia unui autoturism cu incheiere de documente legale,cumparatorul sa inmatriculeze auto pe rolul sau fiscal
In situatia in care nu inmatriculati auto,la momentul cand veti intelege sa o vindeti la randul dvs ,nu veti avea posibilitatea sa prezentati certificat fiscal
pai bun si daca cel care mi-a vandut masina nu e in tzara? ce fac in cazul asta?
Tot cel care v-a vandut masina are obligatia de a plati impoziit(chiar daca este plecat din tara) caci masina figureaza in patrimoniul sau.

Sa o luam de la inceput :
Ati facut un act de vanzare cumparare la un notar, act prin care ati dobandit un autoturism (acel notar , daca ati facut la un notar acea tranzactie , trebuia sa solicite si certificatul de atestare fisclala al vanzatorului, care trebuia sa ateste ca vanzatorul a achitat obligatiile fiscale catre unitatea administrativa locala -impozite si taxe locale la primarie ).

Dvs v-ati inmatriculat masina si ati declarat-o la directia de impozite si taxe/ primarie ?
Daca nu, masina figureaza in continuare pe rolul celui care v-a vandut-o si in consecinta datoreaza, conform dispozitiilor Codului Fiscal, impozit pe mijlocul de transport(masina).

In opinia mea ceea ce puteti face in acest caz:
Sa achitati la impozitul auto si alte obligatii fiscale pe care le are cel care v-a vandut masina.
Sa inscrieti masina pe numele dvs( inmatriculare si declarare la directia de impozite si taxe locale).
Dvs aveti obligatia declararii si achitarii impozitului auto. Posibil cel care v-a vandut masina in baza actului facut la notar sa o scoata dupa rolul sau cu data actului. In acest caz unitatea administrativa avand obligatia sa instiinteze unitatea dvs administrativa pt luare in evidenta cu masina dobandita. Chiar daca nu aveti certificatul fiscal, puteti sa declarati la impozite si taxe, actele ce le detineti, iar pe Declaratia de impunere auto specificati ca urmeaza sa prezentati si certificatul fiscal de la vanzator, declarand-o in termenul specificat mai sus de 30 zile, evitati sa luati amenda pt nedeclarare in termen. In momentul in care obtineti certificatul fiscal il depuneti si pe acela la dosarul fiscal.Din ce spuneti nu o veti inmatricula la politie pe numele dvs, veti circula cu ea pe numele vanzatorului.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto in 2006, nu s-a radiat de la vanzator ovidiu_r ovidiu_r buna ziua, situatia este urmatoarea: in anul 2006 am cumparat un autoturism de la un cetatean roman, care in ziua imediat urmatoare tranzactiei a plecat din ... (vezi toată discuția)
Declarare autoturism cu contract comodat la taxe si impozite IonutR IonutR Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, sectorul 3. Folosesc un autoturism cu nr de TR (Teleorman), declarat la Taxe si Impozite Teleorman (pentru care se ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)