avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune pentru radierea unui autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune pentru radierea unui autoturism

Buna seara!
Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si nici pana in acest moment nu am reusit sa radiez masina de pe numele meu, nici sa o scot din evidentele d ela impozite si taxe, motivul fiind acela ca noul proprietar tergiverseaza acest lucru. De la politie mi s-a spus ca numai pe calea justitiei imi pot rezolva aceasta problema.
Care este obiectul actiunii, ca aici m-am impotmolit? Multumesc mult pentru ajutor si astept un mesaj!
Cel mai recent răspuns: Bodybuilder , utilizator 09:30, 7 Ianuarie 2015
Cateva sugestii:
1. calea amiabila(discutati cu actualul proprietar si rezolvati problema)
2. il actionati in justitie pentru inselaciune.
3. radiati masina cel putin de la finante (in baza contractului de vanz.-cump)
succes.
Mumtumesc pentru sfat, am incercat pe cale amiabila, din luna mai si pana acum nu am rezolvat nimic, pentru inselaciune... nu vad daca e chiar asta obiectul actiunii, de radiat masina de la finante.... nu imi fac nimic pana nu am de la politie ca este radiata, desi am contractul de v-c. La politie... din nou nu pot face nimic pana nu vine in acelasi timp cu mine noul proprietar si asa.... la nesfarsit. Traim in Romania....., e ceva de groaza!
Există precedente pentru radierea din circulaţie pe baza unei hotărîri a instanţei.

Înmatricularea unui autoturism nu este o obligaţie. Oricine poate cumpăra un autoturism pe care să nu îl înmatriculeze. Sigur, nu poate circula cu el, dar asta e treaba lui personală.

Din moment ce înmatricularea nu este obligatorie, nici menţinerea în stare înmatriculată a autoturismului nu este o obligaţie. Cel care figurează ca proprietar în cartea de identitate a autoturismului poate cere radierea lui.

Eu m-aş adresa instanţei, împotriva cumpărătorului, a administraţiei financiare şi a instituţiei care efectuează înmatricularea, cu o cerere prin care aş solicita dispunerea radierii din circulaţie şi totodată de pe rolul fiscal.

da, sigur, orice proprietar poate cere radierea autoturismului proprietate personala. doar ca atunci cand te prezinyti cu o astfel de cerere la serv. inmatriculari auto, ti se va cere sa predai certificatul de inmatriculare al autotursmului. !!
Si presupun ca doamna nu il mai are. probabil ca i l-a dat cumparatorului..
Sfstul meu este sa insiste la Directia de impozite si taxe locale sa se inchida rolul fiscal pt autoturism in baza contractului de vanzare-cumparare, iar apoi sa depuna la politie acelasi contract cu o cerere. efectul practic imediat pt dansa probabil ca va tinde srpe zero, dar incercarea moarte n-are. ideea e ca potrivit legii, orice cumparator de auto este obligat ca in termen de 30 de zile de la cumparare autotursmului sa se prezinte pt a cere inmatriculare ape numele lui (ma rog, acum se cheama "schimbarea titularului/proprietarului"). in caz contrar, se cheama ca a savarsit o contaventie. nu stiu in ce masura o ajuta prea mult pe doamna.
Actually, in momentul de fata, inca de anul trecut de la modificarea legii, autoturismele NU se mai radiaza din circulatie la schimbarea proprietarului...
eu as spune sa faceti o actiune civila la judecatorie prin care sa solicitati obligarea paratului sa incheie act autentic de vanzare cumparare,asta bineinteles in cazul in care aveti doar un act de mana.

Alte discuții în legătură

Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem actele legale genessis63 genessis63 cumparatorul dupa ce a dat banii pe masina si a completat si semnat contractul si a primit talonul si cartea masinii nu a mai vrut sa vina la politie ptr ... (vezi toată discuția)
Radiez masina si circul cu ea, ce risc? ContSters233402 ContSters233402 buna ziua!am auzit la cineva ca a radiat masina, pt ca avea impozit de 2500lei si circula asa cu ea.ce risca el sa pateasca daca este depistat??si daca se ... (vezi toată discuția)